Den 80-årige mannen ble overfalt av tre tenåringer som ville rane ham. De stakk en kniv i ryggen hans, knekte nesebenet, og slo og sparket ham i hodet slik at han fikk hjerneblødning. Nå er to 17-årige irakere og en 19-årig somalier tiltalt for grovt ran.

Sent på kvelden 8. april var mannen på vei hjem til sin bolig i Västerås da mennene kom opp på siden av ham. En av dem satte kniven mot ryggen hans. De skrek at han skulle gi dem pengene, men han ville ikke gi seg så lett:

– Du får ta dem själv, sa jag. Jag sa också: Tycker ni att ni är duktiga nu när ni ger er på en 80 år gammal gubbe?

Da ble han hugget med kniv i ryggen og dyttet over ende, hvorpå alle ranerne sparket og slo mot både kroppen og hodet hans. Samtidig prøvde ranerne flere ganger å slite av ham en ring han hadde på fingen.

– Det är klart att man blir rädd när man får en kniv i ryggen, säger han.

Da en kvinne dukket opp på sykkel forsvant ranerne.

– Hade inte hon kommit hade jag inte pratat med dig i dag. Hon tog hand om mig, säger han til Expressen.

mishandlet-80-aring

Her ble 80-åringen utsatt for et særdeles brutalt ransforsøk. Til høyre et bilde av den fornærmedes øye. (foto: politiet)

 

 

I tiltalen skriver statsadvokaten:

«Detta våld har orsakat [N.N.] ett huggsår i höger skuldområde, blödning under hårda hjärnhinnan, brutet näsben, revbensbrott och blånader i såväl ansiktet som på överkroppen och underkroppen.»

I forbindelse med at han satt varetektsfengslet tilstod en av 17-åringene. Fra hans tilståelse:

”..//..kniven hade åkt in. Det var då jag tog ut den på en gång. Så fort den gick in, tog bort den. Jag blev fett så här rädd. Vad fan gjorde jag? Sen så sparkade NN (kompis 1) honom på ansiktet. Då gav NN2 (kompis 2) honom typ, en till två sparkar.”

Han tok senere tilbake tilståelsen. Samtlige tre er tiltalt for forsøk på grovt ran ved Västmanlands tingsrätt.

En sjekk hos Skatteverket viser at 19-åringen er født i Somalia, skriver Fria Tider. De to 17-åringene er født i Sverige men hjemmehørende i Irak, som deres foreldre kommer fra.

 

Fria Tider: Invandrargänget knivhögg och mosade ansiktet på Lennart, 80

Expressen: Rånare knivhögg 80-åring i ryggen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂