«– Jeg betrakter hijab som et islamistisk plagg», sa Le Pen til reportere under en pressekonferanse hvor hun la frem forslag til en ny lov som forbyr «islamistiske ideologier» som hun kalte totalitære og morderiske.

En fransk meningsmåling utført av Harris Interactive som er offentliggjort søndag, viser at Marine Le Pen i øyeblikket ville få flest stemmer i første runde av et presidentvalg, med 26–27 prosents oppslutning. Drapet på historielæreren Samuel Paty skapte en ytterligere økt polarisering i det franske samfunnet. EU-skeptikerne vokser i antall i Frankrike og dette går også i Le Pens favør.

Det er nytt presidentvalg i Frankrike i 2022.

Daily Mail  la voix du nord.fr   Le Parisien

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂