Marine Le Pen erkjenner å ha tapt det franske presidentvalget der hun kjempet mot Emmanuel Macron. Foreløpige valgresultater viser at den sittende presidenten vant klart med 58,2 prosent mot Le Pens 41,8 prosent.

Mindre enn et kvarter etter de foreløpige resultatene var klare ringte hun Macron for å anerkjenne at han hadde vunnete. Foran jublende supportere sa hun at hun når over 40 prosent av velgerne støtter henne, så er det en “brilliant seier” i seg selv.

– I dette nederlaget kan jeg føle håp, sa hun foran supportere som ropte “Marine! Marine!”

– Jeg frykter de fem årene som kommer, vil bli som de brutale fem årene vi har hatt. Jeg vil fortsette min forpliktelse til Frankrike og franskmennene. Det er ikke over. (The Local)

Ved forrige presidentvalg i 2017 oppnådde Marine Le Pen 33 prosent av stemmene.

Le Pen sa at hun gjerne skulle sett at resultatet var annerledes, men at hun nå er mer målbevisst enn noen gang.

– Ideene som vi representerer, har nådd nye høyer. I dette nederlaget klarer jeg ikke annet enn å føle på et håp, sa hun, og la til at hun nå erklærer kampen om den franske nasjonalforsamlingen for åpnet. Valget om plassene der avholdes i to omganger 12. og 19. juni.

Selv om Le Pen har tapt valget, er det likevel det beste resultatet Nasjonal samling har oppnådd i et presidentvalg.

Samtidig anslår franske medier at 28,2 prosent av velgerne valgte å sitte hjemme på valgdagen. Det vil i så fall være det høyeste tallet hjemmesittere siden 1969. (NTB)

‘It’s not over’: Marine Le Pen concedes defeat but vows to carry on the fight

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.