Spånga kyrka tilhører Spånga-Kista forsamling i Stockholms stift. Den ligger i bydelen Tensta i Västerort i Stockholm län. Tårnet, portalen og hele den vestre delen av kirken er datert til midten av 1100-tallet. Skjermdump, SVT

Brennbar væske ble i natt kastet mot Spånga kyrka og påtent. Kirken, som ligger nordvest for Stockholm, ble angrepet med molotovcocktails også for fire dager siden.

Alarmen gikk ved tretiden i natt da et vindu ble knust. Det var kastet brennbar væske mot kirkeporten og et vindu. Politiet, som var raskt på stedet, slukket brannen med et pulverapparat, melder SVT.

– Det är jättetråkigt att det finns personer som gör sådant här. Själva meningen med handlingen är väl att provocera, sier Jerker Alsterlund, menighetens prest.

Kirken fra 1100-tallet har blitt angrepet flere ganger tidligere, onsdag ble det kastet tre molotovcocktailer mot den. Flere vinduer ble knust, men ingen ble skadet.

– Vi tittar på vad som har kastats in och om nattens händelse har ett samband med den som skedde för fyra dagar sedan, sier Eva Nilsson ved politiet i Stockholm.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂