Politiet har pågrepet én og jakter på ytterligere fire tenåringer etter at Bryn skole i Rykkinn i Bærum ble påtent i kveld. Det ble kastet en molotovcocktail mot skolen.

Politiet leter både på bakken og fra lufta etter personene, skriver Budstikka.

– Vi fikk melding om at en flaske med brennbar væske var kastet mot Bryn skole. Vitner kom til og fikk slukket brannen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet.

Hendelsen skjedde i 21.30-tiden. Politiet vet foreløpig ikke hvor store skader skolen er påført, men brannvesenet er på stedet torsdag kveld for å kontrollere at det ikke ulmer i skolebygningen.

Flere politipatruljer leter etter gjerningspersonene. Politihelikopteret er på vei til området, melder Budstikka klokken 21.45.

– Det er fem gutter i slutten av tenårene som har løpt fra stedet. Vi har opplysninger om at disse har med seg flere flasker med lunte og brennbar væske, tilsvarende den som ble kastet mot Bryn skole, sier Stokkli.

Beskrivelsen av gjerningsmennene er foreløpig vag.

– De fleste har på seg hettegenser, og en av dem har en sparkesykkel, sier Stokkli.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.