Det nedlagte Hotel Eureka i Vaborno. Stillbilde: La Stampa.

Et nedlagt hotell i den lille byen Vobarno i den nord-italienske provinsen Brescia, som var i ferd med å bli omgjort til mottak for 35 asylsøkere, ble natt til lørdag satt i brann ved hjelp av to molotovcocktails, skriver Corriere della Sera.

Brannen etterforskes både av det halvmilitære politiet Carabinieri og lokalt sikkerhetspoliti, og ifølge den første rekonstruksjonen av det inntrufne skal ukjente personer ha slått i stykker et vindu på hotell Eureka, for deretter å ha kastet flaskene med brennbar væske inn i lokalene, hvilket resulterte i så store skader at bygningen er uegnet til det påtenkte formålet. Prefekten har kunngjort at asylsøkerne vil bli plassert annetsteds, skriver Giornale di Brescia.

Det er nærliggende å tenke seg at en meddelelse fra prefekten i Brescia til Vobarnos borgermester Giuseppe Lancini om at staten ville rekvirere hotellet til asylsøkerne, ble utlagsgivende for ildspåsettelsen. Lancini sier til avisen:

«Jeg innkalte de ca. 400 innbyggerne i bydelen Carpeneda for å informere om saken, men folk stilte seg avvisende til det hele. Jeg trodde at opprøret siden hadde lagt seg, men ett døgn senere ble det altså kastet molotovcocktails.»

La Stampa skriver at stemningen under folkemøtet hadde vært svært opphisset. At noen omsatte opphisselsen i handling kort tid etterpå, virker svært plausibelt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂