Fra et oljefelt i Midland, Texas. Foto: Nick Oxford / Reuters / NTB.

Biden-administrasjonen har midlertidig suspendert utdelingen av nye olje- og gasslisenser på føderale områder i USA. Suspensjonen, som inntil videre er av seksti dagers varighet, er ett av flere tiltak fra den nye amerikanske presidenten som tar sikte på å bekjempe klimaendringer.

Beslutningen anses som et første trinn i oppfyllelsen av Joe Bidens valgkampløfte om et permanent forbud mot nye borelisenser på føderalt område, og er stikk i strid med forgjengeren Donald Trumps energipolitikk, melder Reuters.

Biden’s predecessor Donald Trump had sought to maximize production of oil, gas and coal on federal acreage, and routinely downplayed threats from global warming.

The suspension was welcomed by environmentalists but derided by the oil and gas industry, which is struggling to secure a future under a new administration that has vowed to make countering global warming a top priority.

Kursene på amerikanske selskaper som utvinner skiferolje, falt som følge av beslutningen.

“This is a frack ban,” Anne Bradbury, chief executive of the drilling trade group American Exploration & Production Council, said in an interview. “Even just for 60 days, it’s a really aggressive move.”

Flere selskaper hadde tatt høyde for at Biden ville føre en annen politikk en Trump, og hadde derfor akkumulert lisenser for ikke å bli rammet av suspensjonen, som ikke har tilbakevirkende kraft.

Energibransjen peker på at Biden-administrasjonens politikk vil svekke USAs økonomi og medføre tap av amerikansk energiuavhengighet.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂