Biden har gitt ordre om å stanse oljeleting i et naturreservat i Alaska, som Trump åpnet for. Det er nok en gavepakke til Putin rett før Biden skal møte ham i Geneve.

The Biden administration on Tuesday said it would suspend oil drilling leases in the Arctic National Wildlife Refuge that were issued in the waning days of the Trump presidency.

The decision could ultimately end any plans to drill in one of the largest tracts of untouched wilderness in the United States, delicate tundra that is home to migrating waterfowl, caribou and polar bears. Democrats and Republicans have fought over whether to allow oil and gas drilling there for more than four decades, and issuing the leases was a signature achievement of the Trump White House.

Det første Biden gjorde da han tiltrådte var å stanse sluttføringen av oljeledningen Keystone fra Canada som foruten tusenvis av arbeidsplasser ville sørget for billig bensin og diesel.

I tillegg opphevet Biden sanksjonene mot selskapet som bygger Nordstrøm 2, en gassledning som går direkte fra Russland til Tyskland.

Biden forbød også oljeleting på føderalt land da han overtok.

På toppen av det hele ble den viktige oljeledningen på østkysten rammet av hacking så transporten stanset. Colonial Pipeline betalte 6 millioner dollar i løsepenger og Biden-administrasjonen sa den ikke ville blande seg siden det er et privat selskap. Ville de ikke blandet seg hvis noen tok mennesker som gisler? Her tok de hele infrastrukturen og trafikken på østkysten som gissel.

Biden sa at russere sto bak, men han hadde fått vite av FBI at Putin personlig ikke var involvert. Det lyder vilt usannsynlig at Putin ikke skulle vite om en så inngripende operasjon.

Biden lar Putin gjøre som han vil og sørger for at Moskvas inntekter stiger.

 


 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.