Joe Biden under G20 i Roma den 30. oktober 2021. Foto: Kirsty Wigglesworth / Pool / AP / NTB.

Dersom store utslippsland som Kina, Russland og India ikke hadde tenkt ut hvordan de skulle forholde seg til press fra vestlige land under klimatoppmøtet i Glasgow om å forplikte seg til kutt i utslippene av klimagasser, har Biden-administrasjonen gitt dem all ammunisjonen de trenger under G20-møtet i Roma.

Sleepy Joe hadde ikke oppholdt seg mange timene i Det hvite hus da han med et pennestrøk avbrøt byggingen av den allerede påbegynte oljerørledningen Keystone XL mellom Canada og USA. Prosjektet var angivelig klimafiendtlig, og Biden var jo den som skulle gjenopprette den amerikanske jomfrudommen på klimafeltet, etter at Donald Trump hadde meldt USA ut av Paris-avtalen.

Stilt overfor en potensiell energikrise kommer det imidlertid andre toner fra Biden-administrasjonen.

Reuters kan lørdag melde at Joe Biden vil legge press på viktige energiproduserende G20-land for at de øker produksjonen for ikke å sette den økonomiske veksten i fare etter koronapandemien på grunn av altfor høye energipriser.

U.S. President Joe Biden on Saturday will urge major G20 energy producing countries with spare capacity to boost production to ensure a stronger global economic recovery, a senior administration official said ahead of a summit.

With oil and gas prices surging, some energy-producing countries such as Russia and Saudi Arabia have not boosted output enough to satisfy countries that are largely energy consumers and worry about energy shortages and inflation.

Biden-administrasjonen har allerede anklaget Russland for å bruke energien som et politisk våpen:

Biden’s national security adviser Jake Sullivan raised similar issues during a visit to Brussels this month, singling out Russia for its “history of using energy as a tool of coercion, as a political weapon”.

Men hvorfor skulle de ikke det, gitt at en geopolitisk rival har servert dem det våpenet på et fat ved å oppgi Trump-administrasjonens politikk for energiuavhengighet?

Nå må amerikanerne be Putin-regimet om godt vær:

“There are major energy producers that have spare capacity, and we’re encouraging them to use it to ensure a stronger, more sustainable recovery across the world,” the official said, without naming any specific countries.

Dette er et dobbelt nederlag for Biden. Ikke bare viser han at Vesten er sårbar og avhengig av bandittstater; han demonstrerer også at all praten om å slutte med fossil energi bare er varm luft. Det er altså ikke mulig å ta det han sier seriøst.

Xi Jinping og Vladimir Putin kan rolig sende en melding på TikTok under Glasgow-møtet der de avviser å forplikte seg til konkrete utslippsmål, gitt det spektakulære hykleriet fra USAs president, som viser at klimaengasjementet ikke stikker særlig dypt når det kommer til stykket.

Vi andre må bare smøre oss med tålmodighet, og vente på at den senile, lallende og selvskadende idioten flytter ut av Pennsylvania Avenue 1600 – lykkelige over ikke å befinne oss i den pinlige situasjonen globalisteliten står i, programforpliktet som den er til å hylle Biden som USAs og verdens redningsmann samtidig som alt raser rundt ham.

Også NTB deltar i beskyttelsen av Biden. Det avtegner seg et «blandet bilde» når det både vedtas økt klimainnsats og presses på for økt oljeproduksjon, heter det der på huset. Det er jo også en måte å si det på når en horekunde stiller ut sin dyd på seksualitetens område.

Det mest interessante spørsmålet nå er hvor mye skade Joe Biden vil klare å anrette i en jobb han aldri skulle hatt.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.