Tidligere CIA-sjef John Brennan sier til CNN at USA står overfor en sikkerhetstrussel som er like farlig som terrorister fra Midtøsten. Kongressrepresentanter legger frem forslag som vil gi myndighetene nye fullmakter. Hvis George Bush II fikk vedtatt Patriot Act mot utenlandsk terror, så vil Demokratene ha en tilsvarende lov mot amerikanske borgere.

Biden nevnte det i sin innsettelsestale: Høyreekstrem, hvit rasisme truer USA. Han refererer ikke til marginale grupper. Biden har sammenlignet senator Josh Hawley og Ted Cruz med Goebbels. Han har også inkludert alle som var på Trumps folkemøte 6. januar. Biden mener at Trumps velgere ikke hører hjemme i fellesskapet han priser så høyt.

Det er bare halve Amerika han mener. Alt snakk om enhet gjelder ikke Trumps tilhengere. Det er ganske tydelig nå. De skal overvåkes, miste arbeid, selvfølgelig miste ytringsfriheten, forsikringen – og barna skal utvises fra skolen. Det har vært flere slike enkelttilfeller over lang tid. Hvis Biden setter dem i system, kan USA bli et totalt forvandlet land. De er på god vei.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂