En dyster stemning brer seg i Norge, Europa og USA. Mens Norge står overfor nye nedstengninger og Europa står ansikt til ansikt med islam, slår Bidens renomme ytterligere sprekker, og pøbelen får herje fritt i Philadelphias gater.

Det amerikanske valget er rett om hjørnet. Trump viser sin styrke og møter store folkemengder flere ganger om dagen, og oppslutningen rundt ham øker, mens Biden dras ned i det sorte hullet han har skapt. Nå står hans tidligere businesspartner fram på Fox News. Biden tar med seg partiet i dragsuget, til og med Obama har mistet sin glans i forsøk på å hjelpe den Demokratiske kandidaten. Mens Biden fornekter og trekker seg tilbake, har nye opptøyer oppstått og får pågå uforstyrret etter at politiet skjøt en mann som kom fektende mot dem med kniv i Philadelphia. Byen ligner en krigssone. Men noen krigssone er vi lang ifra i Oslo. I morgen trer nye koronatiltak i kraft, og Oslo-borgerne er henvist til «sosiale bobler».

Bli med Hans Rustad og journalist Rebecca Mistereggen på bytur i Oslo og en reise gjennom siste nytt fra USA – og få med deg en gladnyhet i kveldens Dagsorden.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂