Tavle

FN-ambassadør Mona Juul, her i FN-bygningen i New York, mener hennes deltakelse forsvares når skattebetalerne betaler for hennes luksusopphold i Philadelphia. Foto: Luiz Rampelotto / EuropaNewswire

Mona Juul beklager nå at hun lot Nicolai Tangen spandere på seg hotellopphold på Hilton og middag i forbindelse med Tangens luksus-seminar i Philadelphia og går ut med at hun vil la FN-delegasjonen betale hennes utgifter. Altså deg og meg, skriver Tybring- Gjedde. Han mener Mona Juul får betale luksus-oppholdet av egen lomme. Bør ikke det gjelde flere enn henne? Det vil si alle som hever lønningsposen i det offentlige Norge.

Christian Tybring-Gjedde skriver følgende på sin facebook-side:

NORGES FN AMBASSADØRs DÅRLIGE DØMMEKRAFT
Norges ambassadør til FN Mona Juul deltok på Nicolai Tangens private seminar i Philadelfia. Hun ble påspandert hotellopphold og middag. Hun beklager nå og sier at FN delegasjonen vil betale. Det vil si deg og meg. Vel, jeg er imidlertid ikke interessert i å betale for Juuls hotell og måltider. Jeg utfordrer og oppfordrer Juul til å betale for alt privat.

Den samme fiffige løsningen som Mona Juul nå presenterer, har også flere av de offentlig lønnede i Norge kommet opp med. De som har vært med på det delvis hemmeligholdte luksus-seminaret hos Tangen stiller seg nå i kø for å la arbeidsgiver betale. Det vil si norske skattebetalere. Deg og meg, som Tybring-Gjedde helt riktig kaller det.

Er det en løsning å sende regning til arbeidsgiver for et luksus-seminar som lukter svidd i ettertid?   Du blir tatt i å delta på en gigantisk luksushelg, blant annet med Sting-konsert verdt 9 millioner kroner, og når du blir tatt med buksa nede, kan du renvaske deg med å sende regningen til den norske stat?

En svært betenkelig praksis for å si det mildt. Ironisk nok vil det da frita milliardær Nicolai Tangen for utgifter med hans høyst private luksus-seminar, mens kostnadene veltes over på norske skattebetalere.

VG skriver Norges FN-ambassadør Mona Juul (61) fikk hotell og måltider spandert av finansmann Nicolai Tangen (53) på hans USA-seminar i november. Nå vil FN-delegasjonen betale for oppholdet.

Det er noe absurd over disse som nå uten å fortrekke en mine, sier at de vil la arbeidsgiver ta regningen. Da er alt i orden liksom? Merkelig at mediene heller ikke stiller spørsmålstegn ved dette. Moralen er: du kan gjerne delta på luksuriøse seminarer, bli kjørt med privat jetfly hvis staten betaler. Men det er ikke greit hvis det blir betalt av en milliardær?

Angående reise tur retur USA fra Europa, med to chartrede private jetfly for et ti-talls personer. Hvor er flyskammen, bærekraftmålene og bekymringen for CO2 utslippene i forbindelse med denne reisen?  Gjelder ikke Klimakur 2030 og utslippsreduksjoner for en påtroppende sjef for Oljefondet og hans håndplukkede gjester?

Er det bare vi andre som skal ha flyskam for å sitte som sild i tønne i et passasjerfly med 300 andre noen ganger i året? Avtroppende oljefondsjef Slyngstad var så heldig at han fikk «sitte på» med Tangens privat-chartrede jet fra Philadelphia til Oslo. Når fikk du sist tilfeldigvis haik med et luksus-fly?

Enda mer tilfeldig at du får en slik ekstravagant haik hjem sammen med han som vil ta over jobben etter deg?  Ti timer til å snakke om livet, ambisjoner og karrière. En kan bli godt kjent med folk når en sitter timevis på fly sammen. Det har til og med vi vanlig dødelige som sitter som sild i tønna på flyturer erfart.

Hvis arbeidsgiver skal betale Tangens seminar, må det godtgjøres at seminaret har en relevans for vedkommendes utførelse av sin jobb i det offentlige Norge. Såvidt bekjent er innholdet av seminaret stort sett hemmelig. Ingen skulle dele bilder eller annen informasjon.

Hvordan kan arbeidsgiver da verifisere relevansen av dette seminaret for daværende næringsminister Røe Isaksens jobb for eksempel? Det samme gjelder de øvrige offentlig ansatte som nå vil vri seg ut av dette ved å la staten betale. Et minimumskrav er at en tur som skal betales av det offentlige må være at den er etterprøvbar og transparent og avtalt på forhånd. Nå kommer det også fram det som ante oss, nemlig at Røe Isaksen etter all sannsynlighet har laget seg en USA-tur  med et annet innhold i tillegg, for å kunne slenge tilfeldig innom luksus-seminaret til Nicolai Tangen. Det er E24 som melder dette, etter samtale med SV og Rødt, som er kritisk til Røe Isaksen håndtering og deltakelse.

En video-konferanse ville nok gjort samme nytten, hvis vi snakker om faglig innhold av Tangen-seminaret. Det bør Erna legge seg på minne når hun skal evaluere dette. Også som pådriver for bærekraftmålene. Vi forventer mer sammenheng mellom liv og lære og måtehold, så lenge folket er deres arbeidsgivere.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!