Helt siden den katastrofale flukten fra Kabul har Biden gått fra det ene nederlaget til det andre. Putin ble fristet til å gå inn i Ukraina pga. Kabul-fiaskoen og uttalelser om at Washington ikke ville reagere hvis Putin nøyet seg med en liten inntrengning i Ukraina.

Ukraina utviklet seg til en stedfortrederkrig, hvor ukrainerne blir drept av iransk-produserte droner, det samme regimet som Biden har latt berike seg på oljeeksport til titalls milliarder dollar.

Iran lar pengene gå videre til grupper i Irak og Syria, de samme som angriper amerikanske mål. Det er absurd. Biden finansierer indirekte gruppene som dreper amerikanere.

Hvis avskrekking skal fungere, må det stå makt bak ordene. I oktober advarte Biden Iran mot å blande seg inn i Gaza-krigen. Don’t, sa Biden. Don’t, sa Kamala Harris.

Nå har Iran overskredet den røde linjen flere ganger, uten at det har kommet et kraftfullt svar.

Først var det houthiene som pekte nese av den amerikanske flåten. Så var det militsene i Irak og Syria. Til sammen har de rettet 160 angrep mot amerikanske mål.

To US Marines mistet livet under et forsøk på å inspisere to somaliske patruljebåter.

Mandag feiloppfattet amerikanerne en innkommende drone og trodde den var deres egen. Tre soldater mistet livet og 25 ble såret.

Nå melder de vanlige krigshaukene i det Republikanske partiet seg på og vil ha angrep mot Iran. Senatorer som Lindsey Graham kan ikke få nok av kriger. Han vil at USA «tar ut» iransk infrastruktur.

USA burde ha lært én ting: Kriger utvikler seg aldri slik man tror.

Det er ingen appetitt på krig blant amerikanerne. Anti-krig er blitt et av Trumps sterkeste kort. Det lar seg ikke bortforklare at all skrekkpropgandaen om at han ville starte tredje verdenskrig, er vrøvl. Det er Demokratene som starter kriger.

Trump startet ikke noen krig, og det er 72 år siden det satt en president i Det hvite hus som ikke gjorde dét.

Da Trump tiltrådte, ga han ordre om tilbaketrekning fra Syria. Det ble sabotert av byråkratiet. De nektet å utføre ordre og trenerte.

Samtidig var han den som utførte den mest dristige operasjonen: Likvideringen av sjefen for al-Quds-brigaden til Revolusjonsgarden, den legendariske Qassem Soleimani. Han var uovervinnelig i iranernes øyne, men overlevde ikke Trumps raketter.

Det kalles avskrekking.

Biden har nå latt så mange sjanser gå fra seg at det skal bli vanskelig å gjenreise avskrekking. Han risikerer å havne i en storkrig.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.