Kataib Hizbollah i Irak sier de har gjenopptatt angrepene på amerikanske styrker fordi det går altfor sent med amerikanernes tilbaketrekning. Dette viser at Biden-regimet ikke har avskrekkingsevne overfor militsene i Irak, Syria og Libanon som stort sett er Iran-lojale.

Søndag kveld ble det skutt raketter fra den nord-irakiske byen Zummar mot en av amerikanernes baser i Syria. Det var oppmot 100 slike angrep etter 7. oktober før Biden slo tilbake. Moderat. Det samme gjaldt houthienes angrep på skipsfarten. Biden reagerte sent. I den situasjonen som nå rår i Midtøsten begynner ikke militsene angrep på USA uten at det er avklart med Teheran. Militsene tester USAs reaksjonsvilje.

Det som skjer i Midtøsten er del av den amerikanske valgkampen. Trump ga i sin tid ordre om full tilbaketrekning fra Syria. Ordren ble sabotert av Pentagon. Amerikanerne har baser over hele Midtøsten noe som gjør dem sårbare for angrep. Hvis det skulle tilstøte dem noe under valgkampen kan det bli ubehagelig for Biden.

Nylig ble det kjent at USA skulle trekke 1.000 soldater ut av Niger. Steve Bannon sa på warroom.org at han ikke en gang visste at USA hadde soldater der.

USA er innviklet i et spill der det sitter på flere sider av bordet. I den pakken som ble vedtatt i Kongressen lørdag er det også 9 milliarder dollar til palestinerne.

Kataib Hizbollah har bare navnet felles med Hizbollah i Libanon. Gruppen sier den så for lite fremgang om tilbaketrekning da Iraks statsminister Mohammed Shia al–Sudani besøkte Biden i Det hvite hus. -Angrepet søndag er bare begynnelsen, kunngjorde gruppen.

 
Kjøp Thomas Knarviks bøker! In His Name har tidligere ikke vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.