Biden-familien under konserten Celebrating America i Lincoln Memorial onsdag kveld. Foto: Joshua Roberts/AP/Scanpix

Biden undertegnet 17 eksekutivordrer onsdag, og flere av dem var en reversering av Trumps: USA vil melde seg inn igjen i Paris-avtalen. Dette var en utmelding av stor symbolsk betydning for Trump. Slik Trump opphevet Obamas hjørnesteiner,  markerer Biden at han vil oppheve Trumps. Krigen fortsetter.

Biden took a few actions over policies to address climate change, including signing a document that allows the United States to rejoin the Paris Climate Accord within 30 days. He released a statement that said he will “hereby accept the [Paris] Agreement and every article and clause thereof on behalf of the United States of America.”

..

Former President Barack Obama had the United States join the accord during the final months of his administration in 2016. At the time, he said that the fight against climate change is not one that “any one country, no matter how powerful, can take alone.”

Ett land som jubler over vedtaket, er Kina, som har et unntak fra utslippskravene. Det gjør at Kina lettere kan gå forbi USA som verdens største økonomi. USA må bruke store summer på grønne tiltak, mens Kina kan bygge kullkraftverk som aldri før. Samtidig gikk USAs utslipp ned under Trump pga. teknologiske fremskritt.

Biden stanser også rørledningen Keystone fra Canada, til tross for at statsminister Trudeau har bedt ham la være. Rørledningen frakter råolje utvunnet fra tjæresand til USA. Under Trump ble USA energiuavhengig. Lukking av rørledningen gjør også at mange arbeidsplasser forsvinner.

Biden melder USA inn i Verdens helseorganisasjon, også det et skritt som Kina er tilfreds med. WHO har gjort som Beijing vil under hele pandemien.

 

Biden Mandates Masks, Rejoins Paris Climate Accord, Among Other Executive Actions on First Day in Office 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂