I et demokrati er det folket som velger og sitter til doms over de folkevalgte. Men nå er det lederne som refser folket fordi de ikke er demokratiske på den riktige måten. De har appropriert demokratiet som sin eiendom. Foto: Saul Loeb / AP / NTB

Forsøket på å fremstille innsettelsen av Biden som en hvilken som helst annen president, halter kraftig. Ytre sett var det mye som svarte til foregående seremonier: De tidligere presidentene var der, og de er nå som en stor familie. Men én manglet, og det var ham journalistene ikke klarte å la være å snakke om.

Trump gjorde det riktige da han uteble. De har hundset og forfulgt ham i fem år. Hvorfor skulle han være statist i deres oppsetning? Han har sin egen å tenke på, og det driver eliten til vanvidd. De kontrollerer ham ikke. Han har aldri krøpet til korset. Så lenge Trump er trassig, vil ikke Biden og hans medsammensvorne få fred. Trump er en levende påminnelse om at de selger ut Amerika.

Patriotisme er kjeltringenes siste tilfluktssted, ifølge ordtaket. Aldri har noen snakket mer om demokrati, og aldri har det vaiet flere amerikanske flagg. Men det klinger ikke ekte. Du kan ikke fake fedrelandskjærlighet. Når Biden forsøker å kle seg i amerikansk historie, klinger det falskt.

Han snakket om rasisme og 400 års undertrykkelse. Men ingen blir undertrykket for sin hudfarve i dagens USA. Det måtte i så fall være hvite. De hetses for hva de er født som.

I virkeligheten bereder Biden og Harris grunnen for Trumps neste fremstøt: Å motarbeide rasisme betyr å la amerikanere slippe hets for sin hudfarge.

Biden merker ikke hvor skjærende falskt det lyder når han hyller svarte, kvinner og transpersoner. Kulturen er kommet lenger. Ingen bryr seg om eksteriører, men derimot om interiører: Er du dyktig? Kan du levere?

Biden-administrasjonen vrimler av mennesker som er utnevnt pga. sitt eksteriør.

Det er ingen grunn til å hylle Harris som den første kvinnelige visepresident som er svart. Dette er sekundære kvaliteter, hvis de i det hele tatt fortjener å nevnes. Viktigere er hennes merittliste. Hva har hun gjort. Hva har hun stått for?

Dét sier ikke NRK-journalistene noe om. Det ville lage kluss i opplegget deres. Kamala har mange svarte flekker på sitt rulleblad som statsadvokat i California. Også som Demokratisk kandidat har hun sagt og gjort mye tvilsomt, som f.eks. å gi penger til fondet som kjøpte fri voldelige demonstranter.

Den norske allmennheten får ikke vite dette. Men amerikanerne vet det. Harris er ikke populær.

Enda verre er skjønnmalingen av Biden som en empatisk person fordi han mistet kone og barn og deretter en sønn i 2015. Biden har vært i politikken i 47 år. Det er vel andre sider som preger ham mer enn empati? Hva med at han skummet fløten som visepresident? Slik Hillary skummet fløten som utenriksminister. Norske medier later som om de ikke har hørt om skandalene.

Da Ingvild Bryn dristet seg til å si at Hunter hadde vært innblandet i en skandale med et gasselskap i Ukraina, korrigerte «eksperten» Hallvard Notaker henne og sa at det var påstander fremsatt av Trump.

Eliten hvitvasker seg selv. Det er dét det handler om. Når Espen Barth Eide skal fortelle hvilket fantastisk menneske Joe Biden er, så er det nesten så man rødmer. Barth Eide snakker om seg selv. Han snakker om den store familien som disse politikerne er del av. De forsvarer hverandre. De forstår at de er under angrep. 6. januar så de i et blaff en mengde med høygafler. Når de dramatiserer og overdriver, så aktiverer de fantasier de bærer på: Tenk hvis folket en dag bestemmer seg for å marsjere?!

Derfor lockdown og militær okkupasjon. Men ingenting kan skjule at de ikke stoler på folket. De vet heller ikke hva som foregår der ute, nå som de har overgitt seg til overvåking og heksejakt på velgerne. De er høyreekstreme, hvite rasister.

NRK-journalistene snakker Biden og hans kolleger etter munnen. Begrepet spindoktor blir for mildt. Sigurd Falkenberg Mikkelsen påstår at han ble rørt av Lady Gaga og Garth Brooks. Han påsto at Biden var ekte, menneskelig og varm. Dette blir som å tro på reklame. Ingen tror på ektheten til en som har vært profesjonell politiker i 47 år.

Vi vet mye om hva Biden har holdt på med. Han og familien har solgt seg til Kina, fordi Kina kan by mest. Russland er heller ikke å forakte. Hunter fikk 3,2 millioner dollar av kona til Moskvas borgermester. Hunter fikk også mellom 50.000 og 83.000 dollar i måneden for å sitte i styret for gasselskapet Burisma. Han fikk jobben like etter at Joe Biden var utpekt til spesialutsending til Ukraina. Dette er bare toppen av isfjellet.

I 2018 heter det i en epostutveksling at Joe og Jill skal ha egne nøkler til kontorer som det kinesiske energiselskapet BEFC leier i Swedish House i Washington, ved siden av kineserne og Hunter.

Elitens talsmenn later som om de ikke har hørt det. Men sannheten har en korrosiv effekt. Når den først er kommet opp i dagen, lar den seg ikke mane ned i jorden igjen.

Slik kan vi holde på. Mange flere skjelett vil ramle ut av skapet. Elitens løpegutter kan late som ingenting, men løgnene deres stinker.

Biden er i ferd med å sette sammen en administrasjon av korrupte politikere, big tech-folk og tidligere Obama-tjenestemenn, som Susan Rice, John Kerry, Tony Blinken og Jake Sullivan.

Når Biden sier at nasjonen endelig er kvitt løgner og kan se frem til sannhet, så er ingen i tvil om hvem han sikter til.

Dette har etter hvert utviklet seg til elitens svakeste kort: De vil ha monopol på sannheten, og gjør krav på å frakjenne Trump noen rett til den.

Men det er det faktisk opp til velgerne å avgjøre, og de stemte for Trump.

At Biden står på podiet, er den største løgnen de har fortalt, og den blir ikke borte. Hver gang Biden forteller en løgn, vokser den.

Den amerikanske eliten er blitt som Shakespeares Macbeth: De har begått så mange forbrytelser at det er for sent å stoppe.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂