Inger Støjberg, Donald Trump og Matteo Salvini. Foto: Vidar Ruud, Evan Vucci / AP og Guglielmo Mangiapane / Reuters – alle via NTB.

Det går en linje gjennom riksrettssaken mot Inger Støjberg i Danmark, riksrettssakene mot Donald Trump i USA og de mange straffeprosessene som har pågått og fortsetter å pågå mot Matteo Salvini:

Alle tre er politiske skikkelser som setter sine egne land først.

Når Støjberg skilte asylsøkende par med en mindreårig part, var det fordi barneekteskap ikke hører hjemme i Danmark. Og når Salvini hindret migrantskip i å legge til kai, var det fordi en invasjon av afrikanere er til skade både for Italia og resten av Europa.

Den andre riksrettsprosessen mot Trump er startet under påskudd om at han hadde medansvar for aksjonen mot Kongressen. Men det er nokså klart at hans politiske fiender har ønsket ham av veien helt siden han kunngjorde at han ville gå inn i toppolitikken. Den første riksrettssaken ble som kjent startet under et påskudd som var et oppkonstruert falsum.

Trumps brøde er i virkeligheten at han har avvist globalismen og alt dens vesen, noe han gjør fordi han setter USA først.

Denne rettsliggjøringen av politikken skyldes at de som vil utrydde de selvstendige og uavhengige nasjonalstatene i Vesten (aldri andre steder), ikke klarer å vinne med bare politiske midler.

EUs rettslige kjør mot Visegrad-landene, fremfor alt Polen og Ungarn, har samme årsak: Disse nekter å bøye seg for globalismen, og det kan ikke tilgis.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂