Først holdt Trump en drøy time-lang tale til rundt 250.000 tilhengere. Trump lovte aldri å gi opp. Deretter begynte prosessen med opptellingen av valgstemmer i Kongressen. Da turen kom til Arizona, leverte Ted Cruz et overbevisende innlegg for at halvparten av folket fortjener å bli hørt. Kongressen burde nedsette en kommisjon slik den gjorde i 1877 for å vurdere om valget var rettferdig. Cruz minnet om at også 31 prosent av uavhengige og hele 17 prosent av Demokratene svarer nei på spørsmålet.

Men fra sidelinjen kommenterte journalistene i Fox News, som Bret Baier, kommentatoren Bret Hume, for ikke å snakke om Chris Wallace, at dette var en håpløs protest. De venter utålmodig på at Biden skal bli innsatt. Chris Wallace dytter tommelen i øyet på Trump-velgerne: Et femtitalls dommere har avvist klagene. Det han glemmer å si, er at de ikke har realitetsbehandlet dem, bare avvist dem.

Det gikk et lite stykke tid, så kom meldingen om at enorme folkemengder var på vei inn i Capitol Hill fra flere kanter. De var kommet seg inn på innsiden. Det var det verste journalistene i Fox News hadde opplevd. Et enormt sikkerhetsbrudd. Hvordan kunne det skje? Bret Baier la skylden på Trump. Det var han som med sin flammende tale hadde satt mengden i bevegelse.

Ingen av dem – hverken politikere eller pressefolk – forholder seg til det som er sakens kjerne: Hva hvis mengden har rett? Hva hvis valget ble stjålet?

Den kategoriske avvisningen av dette spørsmålet, uvilligheten til i det hele tatt å vurdere det, er med på å hisse opp mengden. Det er denne avvisningen som provoserer dem, ikke Trump. Men dét vil ikke journalistene forstå. De ser ikke sin egen rolle.

På denne dagen ble det tydelig at det er Trump og folkemengden mot mediene og de fleste av politikerne. Journalistene håpet at stormingen skulle få det Republikanske mindretallet til å stemme for Biden, for å vise at de til syvende og sist slo ring om forfatningen.

Journalistene nekter å innse at det er Demokratene, Big Tech, BLM, Wall Street og mediene som har skjendet forfatningen. Selv når Demokratene lover å endre sammensetningen av høyesterett, selv når lokale politikere endrer valgordningen noen dager før valgdagen, uten å bry seg om lovene, later establishment som ingenting.

Det er 1968 om igjen. Eliten mot folket. Det sier noe om hvor langt de har beveget seg vekk fra folket og faktisk sin egen historie, at de ikke forstår hvilken dynamikk de har utløst. Det er en revolusjonær dynamikk.

En reporter fra Fox News sa det nå begynte å bli «ugly». Han spurte en demonstrant om han ikke syntes det var ille med all volden.
– Hvilken vold? spurte demonstranten, som var medlem av Bikers for Trump. – Ingen er kommet til skade. – Men dere krenker Kongressen, sa journalisten. – Det er vårt hus; vi er folket! svarte bikeren, og dermed tok intervjuet brått slutt.

Det er ingen i mediene som er interessert i å få dem i tale. Det er ikke bare CNN som bryter sendingen når Trump begynner å tale. Mediene vil ikke høre hva grasrota mener.

Når journalister ikke husker hva som foregikk for to år siden, kan de ikke regne med å bli tatt alvorlig. De var personlig krenket på Kongressens vegne, og tydelig sinte på Trump.

For to år siden slapp Demokratene aktivister inn i Capitol Hill for å protestere mot nominasjonen av Brett Kavanaugh til høyesterett. Kongressrepresentanter ble sjikanert på vei inn i heisen. De ble fysisk stoppet og avkrevd svar. Høringene ble avbrutt av rop og skrik. Aktivistene måtte bæres ut.

De var der etter stilltiende avtale med Demokratene, som spilte på samme banehalvdel.

Dette har journalistene glemt. De er også emosjonelt på venstresiden og anser ikke dette for å være et brudd på den sosiale freden.

Nå har BLM og Antifa gått amok i gatene i trekvart år. Heller ikke dét regner de som vold.

Men Trumps velgere har fått denne dobbeltstandarden med seg. De har ikke glemt, for denne dobbeltmoralen har undervist dem lenge og grundig om hva som er feil med Amerika.

Det er én lov for Loke og én for Tor. Demokrater kan erklære en president for illegitim og undergrave ham systematisk i fire år. Mediene er med på det og deltar i sabotasjen.

Når 11 senatorer og rundt 140 Republikanere i Representantenes hus vil at en kommisjon vurderer valget, behandler mediene og establishment det som om de reiser en sak som for lengst er avvist fordi den ikke hadde noe for seg. De ser på klokka og lurer på om de ikke snart er ferdige. Visepresident Pence er satt under et stort press om ikke å spille med.

Men det eliten ikke har forstått, er at de har sluppet løs en revolusjonær bevegelse. De har stjålet valget fra folket, og dét vil ikke folket finne seg i. Eliten roper alltid på politiet når de skal sette folket på plass. Men det er ikke sikkert politiet er interessert i å bruke rå makt mot mennesker som bare er ute etter å hevde sin rett til sitt eget land. De har levd ett år med Demokrater som vil la dem være hoggestabber for radikalere.

Når journalister og politikere merker at de er ubeskyttet, får de virkelig noia. Det er en situasjon som er helt ubegripelig for dem.

Onsdag 6. januar er allerede historisk, og det var grasrota som viste sin makt, hvis det ikke skjer noe alvorlig i den uoversiktlige situasjonen som dette tross alt er.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.