Representant for Demokratene i den amerikanske Kongressen, metodistpastoren Emmanuel Cleaver på talerstolen i Representantenes hus, søndag 3. januar, 2020. Fot: Skjermdump: YouTube

Metodistpastoren Emmanuel Cleaver fra Kansas City representerer Demokratene i den amerikanske kongressen. Ved åpningen av den 117. Kongressen søndag, avsluttet han bønnen på en måte som illustrerer hvor langt radikal kjønnsteori har nådd.

Representantenes hus i USA har fått nye regler for hvilke ord som er tillatte eller ei. Alt som ikke er kjønnsnøytralt skal bort, Derfor fjerner man ord som «far», «mor», «datter», «bror» eller «søster», «søskenbarn», «nevø», «niese», «ektemann», «kone», «svigerfar», «svigermor», «svigersønn», «svigerdatter», «svigerbror», «stefar», «stemor», «stesønn», «stedatter», «stebror», «halvbror», «halvsøster» og de kjønnede begrepene «grandson» og «granddaughter» (barnebarn).

I stedet vil man bruke kjønnsnøytrale ord som «forelder», «søsken», «svigerforeldre“ og liknende.

Vedtaket får som ventet noen absurde utslag noe man erfarte da bønnen som avsluttet åpningen den 117. Kongressen endte ikke bare med et amen, men også et a-woman.

Man skulle tro det var en dårlig spøk, så derfor legger vi med film av seansen. For USAs «progressive» er det meste mulig, selv om det ikke er lett å se hva det neste blir. Det eneste vi kan si, er at dette toget ikke stanser her.
Kjøp Kjell Skartveits bok, nå i tredje opplag, og se hva som skjer, også i Norge! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.