Facebook-leder Mark Zuckerberg er i økende grad opptatt av å delta i politikken. Nå skal til og med det norske valget høsten 2021 bli gjenstand for Facebook-innblanding. Det lukter skandale lang vei. Foto: Michael Reynolds/Pool via AP.

Etter å ha fungert som en totalt ensidig sensurinstans under USA-valget, opplyser Facebook at de «forbereder seg» på å prege også det norske valget høsten 2021. Det lover ikke godt for demokratiet. Facebook må få klar beskjed: Hold dere langt unna valget vårt!

Når Facebook sier de skal engasjere seg i et valg i et demokratisk land, bør alle varsellamper blinke. Da kan man frykte meningssensur og totalitære tilstander. Det er Journalisten som beretter om dette illevarslende utspillet fra Facebook. Men Journalisten målbærer underlig nok ingen betenkeligheter omkring dette.

Facebook med norske valgforberedelser. Eget team vil bli opprettet i Norge, opplyses det innledningsvis.

Artikkelen fortsetter med å beskrive det som bare kan oppfattes som skissen til en ren sabotasje av valget her i landet:

Facebook vil over nyttår ta kontakt med norske myndigheter for å jobbe med sikkerhetsprosedyrer og mot falske nyheter i forbindelse med stortingsvalget i 2021.

Et eget team vil bli opprettet i Norge for å hindre utbredt misbruk av sosiale medier i forbindelse med valget.

Vi har gjentatte ganger sett at det Facebook oppfatter som «falske nyheter» og «misbruk» i sosiale medier, har medført omfattende sensur av helt legitime kommentarer.

Mener man eksempelvis noe om innvandring, religion, klima, USA osv. som ikke samsvarer med Facebooks politisk korrekte agenda, blir det fort stemplet som «falsk informasjon» og slettet. Det følger også gjerne med ulike former for «straff« mot den som har våget å ytre seg i strid med de eneste «lovlige» meninger. Facebook tildeler seg selv posisjonen som en slags overdommer i samfunnsdebatten. Det er en frekkhet uten grenser. Hva innbiller de seg at de er?

Det venstrevridde og stadig mer useriøse sensurorganet Faktisk.no har ofte bidratt som håndlangere i disse uverdige prosessene mot meningsmotstandere.

Det gis aldri forklaringer, og det fins ikke rom for dialog. De opptrer som bøller.

Andre synspunkter enn Facebooks egne er per definisjon «falske», ifølge den forvridde demokratiforståelsen man opererer etter i disse organisasjonene.

– Det vi forsøker å forstå, er hvordan plattformene våre kan misbrukes av aktører med onde hensikter, og hvordan vi kan motvirke det, sier Marianne Neraal, politisk sjef i Facebook Norge, til Fædrelandsvennen.

Hun burde i stedet «forsøke å forstå» hva et demokrati er for noe. Det er for øvrig oppsiktsvekkende at Facebook Norge opererer med en egen «politisk sjef». De har åpenbart ikke forstått noe som helst.

Forut for USA-valget sensurerte Facebook systematisk innspill fra «aktører med onde hensikter», det vil blant annet si innspill som fremmet kritikk mot venstresidens kandidater, Joe Biden og Kamala Harris.

Hva man enn måtte tenke om de to kandidatene, bør man bli bekymret når en stor mediemonopolist blander seg inn ved å sensurere den ene part. Det har ingenting med demokrati å gjøre. Det nærmer seg fascisme. Facebooks eneste «rolle» ved et valg er å holde fingrene fra fatet. De har ikke noe med valget å gjøre, ut over at hver og en av de ansatte kan avgi sin stemme.

Ifølge Neraal vil det norske teamet være et bredt sammensatt team som har kompetanse på valg og som er kjent med teknologi. De skal blant annet bistå med sikkerhetstips og formidle kunnskap om modereringsverktøy, skriver Journalisten.

Man kan jo forestille seg hvor «bredt sammensatt» et slikt team rettet mot det norske valget vil være.

Det stinker lang vei. Her kan det være en skandale under oppseiling.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.