Meta, den amerikanske eieren av de sosiale nettverkene Facebook, Instagram og WhatsApp, vil bruke Soros-finansierte frivillige organisasjoner som en hær av internettsensorer i forbindelse med det kommende valget til Europaparlamentet. Dette advarer den polske skribenten Grzegorz Górny via Remix News.

Det er ikke bare politiske partier som gjør seg klare til EU-valget. Facebook-eieren, i samarbeid med EU, er i ferd med å opprette et valgoperasjonssenter, med mange eksperter og analytikere som skal identifisere og motvirke potensielle trusler.

Senteret vil overvåke internett for desinformasjon, manipulasjon og misbruk av kunstig intelligens (KI), og fjerne alt innhold de anser for å være falskt eller skadelig. De vil med andre ord sensurere, til vårt eget beste.

Overvåkningen av 27 land med en befolkning på 450 millioner mennesker har ifølge Meta krevd en investering på 20 milliarder dollar for å firedoble antallet personer som jobber med dette til 40.000. Dette inkluderer 15.000 personer som skal undersøke materiale på Facebook og Instagram på 70 språk og avgjøre om dette er sant eller hatefullt.

EU presser på for mer sensur av internett, truer Elon Musk og Twitter

Imidlertid er denne hæren med 15.000 sensorer kanskje ikke nok. Meta har derfor bestemt seg for å ha kontakt med 29 organisasjoner over hele Europa som også skal overvåke informasjonsflyten. Alle disse må ha IFCN-sertifikat (International Fact-Checking Network) for å garantere åpenhet og nøytralitet som uavhengige faktasjekkere.

Problemet er at IFCN er et inititativ fra Poynter Institute finansiert av venstreorienterte stiftelser, inkludert at de er støttet av milliardærene George Soros og Bill Gates. Disse har engasjert seg i å fremme blant annet mRNA-baserte koronavaksiner, radikal kjønnsideologi, massemigrasjon og Det demokratiske partiet i USA. Så hvem vil sjekke om de er nøytrale og sannferdige?

I Norge vil såkalte nøytrale faktasjekkere godkjent av IFCN være Faktisk.no.

Big Techs påvirkning av valg fremstilles som en god ting

Demokratiet i Vesten er kuppet fra innsiden. Se hvordan

Forfatter Grzegorz Górny påpeker at faren er at det vil være en trang til å undertrykke kontroversielt innhold. Dette innholdet kan derimot vise seg å være sant, som da folk argumenterte for at koronaviruset covid-19 kom fra et kinesisk laboratorium.

Nylig publiserte The Wall Street Journal, en av de største og mest anerkjente avisene i USA, en artikkel som viser at covid-19 ble kunstig skapt i et laboratorium i Wuhan, Kina. Men da Steven Mosher, en kjent ekspert på Kina, for fire år siden presenterte den samme tesen, ble artikkelen hans avkreftet av «faktasjekkere» og fjernet som falske nyheter fra sosiale medier.

Vi så også hvordan slike sensuroperasjoner kan utspille seg under det amerikanske presidentvalget i 2020. Big Tech-giganter fjernet innhold om Joe Bidens sønn Hunter Biden, og erklærte det som falskt og russisk propaganda. I realiteten viste informasjonen seg å stemme, men den nådde offentligheten først etter valget. Hva hindrer dette i å gjenta seg i Europa? spør Górny.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.