Foto: Facebook.

Ankedomstolen i Grenoble har onsdag opphevet en dom på seks måneders fengsel og bøter på 2000 euro som tre aktivister fra Génération Identitaire (GI) i august i fjor ble idømt av domstolen i den sørøstlige alpekommunen Gap, etter at de hadde opptrådt som privat grensepoliti ved Col de l’Échelle nær grensen mellom Frankrike og Italia fra april til juni i 2018.

Den militante ungdomsbevegelsen av innfødte franskmenn slipper også å betale en bot på 75.000 euro som ble ilagt i sakens første instans, melder Grenoble-avisen Le Dauphiné libéré.

Flere titalls GI-aktivister hadde den 21. april 2018 organisert seg med uniformer, bannere, helikoptere og en symbolsk grense i fjellene, og de tre som først ble dømt, var blitt tiltalt for innblanding i statens funksjoner. Det at aktivistene hadde forhindret noen migranter fra å krysse grensen, var ikke i seg selv blitt funnet straffbart.

Påtalemyndigheten benyttet det samme anklagepunktet i ankesaken, men ankedomstolen fant at denne påstanden ikke holdt, melder Le Figaro. Forsvarerne i ankesaken anførte på sin side at retten i Gap hadde dømt aktivistene for deres ideologi snarere enn deres handlinger.

Clément Martin, som er talsmann for Génération Identitaire i Frankrike, jubler over dommen, skriver Le Figaro.

 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂