Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek / NTB.

Av de 7045 kvinnene som bor i de 182 krisesentrene for kvinner i Tyskland, er 66 prosent, altså nokså nøyaktig to tredjedeler, ikke født i Tyskland.

Det viser offisiell statistikk fra tyske krisesentre som er omtalt i nyhetsmagasinet Migazin, som dekker migrasjons- og integreringsfeltet i Tyskland spesielt.

I år 2000 var den tilsvarende andelen 41 prosent, og økningen henger utvilsomt sammen med den store migrasjonen til Tyskland de siste tjue årene, fremfor alt under den store migrasjonsbølgen i 2015–16.

55 prosent av kvinnene med migrasjonsbakgrunn i tyske krisesentre kommer fra Asia eller Afrika, mens 26 prosent kommer fra europeiske land utenfor EU.

De ti vanligste opphavslandene for kvinner med migrasjonsbakgrunn i krisesentrene i Tyskland er Syria, Tyrkia, Afghanistan, Irak, Russland, Polen, Kosovo, Marokko, Serbia og Romania.

Noe av bakgrunnen for de utenlandske kvinnenes sterke overrepresentasjon forklares med vanskelig boligsituasjon, færre finansielle ressurser og manglende nettverk i Tyskland, skriver Migazin.

Heike Herold, som leder en paraplyorganisasjon for tyske krisesentre, sier at institusjonene har konstant mangel på ressurser til språktjenester, barnepass og støtte til funksjonshemmede kvinner.

Ved krisesentrene for kvinner i Tyskland bor det også 8134 barn.

 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.