Stillbilde: SVT

Gällivare tingsrätt har dømt en afghansk far til livsvarig fengsel og hans to sønner på 17 og 15 år til ungdomsstraff i henholdsvis 4 år og 2 år og 8 måneder, etter at de i sommer knivdrepte en ung mann på en buss i Kiruna, melder Fria Tider.

Et motiv for det overlagte drapet var å bevare familiens ære, heter det i en pressemelding fra domstolen, som også beskriver hendelsesforløpet:

Gjerningsmennene ventet på offeret og angrep vedkommende da han syklet hjem fra jobb. Offeret løp fra gjerningsmennene og søkte tilflukt i en buss, dit gjerningsmennene fulgte etter ham. I bussen begynte den eldste sønnen å slå offeret, og deretter hugget faren og den yngste sønnen offeret i hjel med et stort antall knivhugg. Alle tre anses for medskyldige på en slik måte at de skal dømmes for mord.

Den hensynsløse ugjerningen påførte offeret store lidelser, fastslår retten.

En påstand om utvisning av faren fikk ikke medhold fordi han risikerer forfølgelse på grunn av sin religion i hjemlandet, meddeler domstolen.

Faren, som også er dømt for seksuallovbrudd, hevder at han har konvertert fra islam, skriver Fria Tider, som opplyser at sønnene både har svensk og afghansk statsborgerskap.

Aftonbladet identifiserer faren som den 47 år gamle Mohammad-Jawad Ahmadi og offeret som den 20 år gamle Reza Hoseini. 20-åringen ble drept med rundt 90 knivhugg, skriver den svenske avisen.

Livstidsstraffer i Sverige omgjøres etter en tid som hovedregel til 25 års fengsel, hvilket normalt er ensbetydende med løslatelse etter 16 år.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂