Foto: Sony Pictures.

Mange trodde det var en spøk i den politiske korrekte tids ånd. Men nå er det offisielt. I neste film overtas agent-nummer 007 av en svart kvinne. Det skaper delte meninger blant fansen.

Det har lenge versert rykter om at et dramatisk skifte kunne være på i gang i forbindelse med den legendariske rollefiguren agent 007. Nå er det endelig bekreftet at dette er en realitet, allerede  i kommende film.

Det er det svenske filmmagasinet Moviezine som forteller om saken.

«Ryktet stämde: nästa 007 är en tuff, svart kvinna», skrives det.

Moviezine fortsetter:

«En ny intervju med skådespelerskan Lashana Lynch («Captain Marvel») bekräftar att «No Time to Die» skriver historia. I den kommande Bond-filmen har James Bond (Daniel Craig) gått i pension. Därmed lämnar MI6 över agentnumret 007 till Lashana Lynchs rollfigur.»

Dette har lenge vært et tema blant fans og filmkjennere.

«Men de första rapporterna om Lynch som 007 som kom redan förra året möttes av högljudda protester från «fans» på internet. Det ledde till att hon fick radera sina sociala medier och träffade ingen annan än sin närmaste familj under en vecka.»

Hon berättar också att hon ser rollen i «No Time to Die» som ett steg i rätt riktning när det gäller att utmana gamla stereotyper:

«- Jag är tacksam att jag får konfrontera dessa narrativ. Vi rör oss bort från toxisk maskulinitet och det beror på att kvinnor är öppna, krävande och gör sina röster hörda när vi ser dåligt uppförande.»

I den nye filmen har også Daniel Craig en rolle, som den pensjonerte James Bond. Men agentnummeret 007 er altså overtatt av den svarte, kvinnelige utgaven. Ifølge Moviezine er dette siste gangen Craig blir å se i en 007-film:

«Det är i nuläget inte klart om Lynch får fortsätta spela 007 i fler filmer. Däremot vet vi att Daniel Craig nu spelar James Bond för sista gången.»

Det har gjennom tidene vært en rekke personer innom «jobben» som agent 007. Det har vært delte meninger om hvem som har vært best og mest populær i rollen.

Men de fleste enes trolig om at det minst populære så langt har vært George Lazenby, som kun spilte i én film, nemlig James Bond i hemmelig tjeneste (On Her Majesty’s Secret Service) fra 1969.

Det skyldtes imidlertid ikke at han gjorde en dårlig innsats, han ble tvert imot tilbudt kontrakt for ytterligere seks filmer. Han avslo, da han mente James Bond var utdatert, og at det neppe kom til å bli noen suksess med flere slike filmer.

Nå gjenstår det å se hvor «langt liv»  Lashana Lynch vil få på lerretet som agent 007. Filmen har premiere i Skandinavia våren 2021.

Tid for julegaver, du finner dem hos Document: 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi setter pris på ditt bidrag: 


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.