Ny leder av Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. Oslo 20170919 Foto: Mariam Butt / NTB

Ønsket om å rasere Oljefondet med klimapolitikk pågår for fullt: Nå forlanger leder i Framtiden i Våre Hender, Anja Bakken Riise, at alle fondets investeringer skal rettes inn etter målene i Parisavtalen. Det såkalte «klimakriteriet» gir Oljefondet mulighet til å kaste ut selskaper med uakseptabelt høye utslipp av klimagasser, men så langt har det hatt liten effekt.

Framtiden i våre hender forlanger nå at at oljefondet skal «klimajustere» investeringene i samtlige 9000 selskaper fondet er involvert i. Det melder E24. Klimakriteriet trådte i kraft i 2016, men det var i ikke før i 2020 at de fire første angivelige «klimaverstingene» ble luket ut. Alle var involvert i oljesand i Canada.

En av grunnene til denne sendrektigheten har det vært uenigheter mellom Norges Bank og Etikkrådet om hvordan klimakriteriet skal tolkes og brukes. Oljefondet er nemlig forvaltet av mennesker som kan et og annet om økonomi, og setter naturligvis avkastning for politikk. Det ønsker grønne ekstremister å få en slutt på, og de blir lyttet til.

Makteliten som støtter klimahysteriet har også blitt sterkere på disse fire årene, og de har både FN og EU i ryggen. Også propagandapresset om snarlig klimadommedag har økt betydelig. Selv om koronakrisen satte beinkrok på den gigantiske klimaindustrien en stund, er nemlig det gigantiske PR maskineriet restartet for å ta igjen det tapte. Det er bakgrunnen for dette utspillet.

Miljøpartiet de Grønne ble grunnlagt i 1988 etter modell fra Tyskland, og sprang nettopp ut fra den obskure miljøsekten Fremtiden i Våre Hender, med mål om å  endre samfunnet for alltid med utopiske drømmer om Maos sykkelsamfunn. De politiske eksperimentene deres er allerede i ferd med å ødelegge Oslo, og nå vil de altså ha kontroll over oljefondet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.