Document-lesere ser det samme som oss i redaksjonen: Prioriteringene av nyhetsartikler i gammelmedia skal døyve folks virkelighetsoppfatning. Én ting er nå artikler om sex og samliv som skal øke antall klikk for å få inn annonsekroner, men den mer alvorlige siden er når brutale nyheter gjemmes bort.

Vi drukner i nyheter hver dag, og nettavisene er blitt redusert til bilder og overskrifter. Som pekebøker for barn. Man må derfor selv lete etter nyheter som betyr noe noe mer enn kun å fange oppmerksomheten for et stakket minutt. Dette behovet for å få en bedre forståelse av verden vi lever i, og hvilken fremtid vi beveger oss inn i, er hovedårsaken til Documents eksistens og vekst. Ofte er det en detalj som vi oppdager som bidrar til å bli en brikke i puslespillet.

Dette er en slik brikke.

De fleste riksaviser har en liste med nyhetssaker hvor man kan få en rask oversikt. Dette er Expressen fra siste døgn:

 

Klokken 06.00 skriver Expressen begeistret om «Mohameds passionerade relation med 80-åriga Iris», og før det en artikkel om nok en garasjebrann nord for Stockholm kl 03.57.

Mellom disse to nyhetene skulle det ha vært en artikkel om en utendørs overfallsvoldtekt av en mindreårig jente som ble lagt ut kl. 05.36. Men den ble ikke registrert i nyhetsoversikten.

Det var vid 21.40 på lördagskvällen som polisen fick ett larm om en våldtäkt i Eslöv i Skåne. Den ska ha skett vid en lekplats under kvällen och offret är, enligt Sydsvenskan, en minderårig flicka.

Polisen har under kvällen och natten inlett en förundersökning om grov våldtäkt.

– Vi har inte gripit någon, men säkrat spår. Avspärrningar har satts upp och vi har haft såväl spermahundar som tekniker på plats, säger Andreas Hulting, befäl vid polisens regionledningscentral, vid 04-tiden på söndagsmorgonen till Sydsvenskan.

Man stusser jo over at denne voldtekten ikke er med i nyhetsoversikten når de finner plass til «Mohameds passionerade relation med 80-åriga Iris». En 80-årings sexliv med unge Mohamed er favorisert lesning.

Disse utelatelsene skjer overalt, og det er derfor Document dessverre må bringe så mange «negative» artikler. Vi forsøker å plukke opp det som utelates og kontre de mange artiklene som norske journalister, uten å rødme, påstår er «nøytrale».

NTB har i mange år gjort sitt beste for ikke å rapportere kriminalitetsutviklingen i Sverige. Spesielt viktig er det å unngå å koble sammen kriminaliteten og innvandringen. Norske avislesere må pent vente til svenskene selv innrømmer dette, og da helst med statsministeren i spissen. Det skjedde for øvrig 9. september i år. I et intervju med SVT ble Stefan Löfven sitert fra partilederdebatten i riksdagen:

Under partiledardebatten i riksdagen på onsdagen fick Stefan Löfven frågan varför han inte såg sambandet mellan en stor invandring och växande kriminalitet.

Då svarade Löfven:

– Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer vi också större risk för de problem som vi ser. Det är glasklart.

Dette bidro ikke til noen stor politisk debatt i Norge. Hvilket det burde ha gjort. Isteden vil Jan Egeland ta imot 5000 nye uintegrerbare personer med begrunnelsen at «kommunene har ledig kapasitet». Slike krav møter liten motstand i norske medier. Her heies det fortsatt på å få inn flere.

De vil aldri gi seg, så det gjelder å stå imot. Vi gir oss heller ikke. Støtt Document!

Expressen

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.