I en telekonferanse sist uke sa flere av sjefene i Fortune 500-selskaper at de vil gripe inn og legge press på Republikanerne, hvis de ikke aksepterer at Biden er valgt. En slik intervensjon vil kanskje utløse en motreaksjon sjefene ikke har tenkt seg.

For disse sjefene er det Trump og Republikanerne noe man skal gi tål en viss periode, så får det være slutt.

Det er en paternalistisk holdning, som om velgerne var små barn. 52 prosent av Trumps velgere mener han vant og 68 prosent mener valget var rigget/manipulert. Det er rundt 50 millioner mennesker. Tror sjefene det bare er å overkjøre dem?

Valget av Trump var en protest mot eliten som eksporterer jobbene til Kina og importerer billig arbeidskraft. Arbeiderne og Middle America har gjennomskuet dette. Hvis den samme eliten kommer til makten igjen og begynner hvor de slapp, kan det utløse sterke reaksjoner. Særlig hvis Trump reiser land og strand rundt og forteller dem at det igjen er China First, ikke Amerika.

But if Mr. Trump tries to undo the legal process or disrupts a peaceful transition to Biden, the CEOs discussed making public statements and pressuring GOP legislators in their states who may try to redirect Electoral College votes from Biden to Trump, said Yale Management Professor Jeffrey Sonnenfeld, who convened the meeting. [Emphasis added]

“They’re all fine with him taking an appeal to the court, to a judicial process. They didn’t want to deny him that. But that doesn’t stop the transition,” said Sonnenfeld. “They said if that makes people feel better, it doesn’t hurt anything to let that grind through.” [Emphasis added]

The CEOs decided to wait for the November 20 certification of votes in Georgia before meeting to decide their next moves. Action could include threats to stop donations to political action committees or even corporate relocations, Sonnenfeld said. [Emphasis added].

 

Report: Fortune 500 CEOs Will Intervene if Joe Biden Isn’t Inaugurated by January 20

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.