Kunnskapsminister Guri Melby har satt ned en gruppe som skal se på tiltak for å redusere smitten i innvandrerbefolkningen. Arkivfoto: Jil Yngland / NTB

Kunnskapsminister Guri Melby (V) har nedsatt en arbeidsgruppe som skal vurdere og foreslå nye tiltak for å få ned koronasmitten i innvandrerbefolkningen.

Melby peker på at innvandrere er overrepresentert i statistikken over smittede og innlagte på sykehus, samt at mange har store økonomiske problemer på grunn av pandemien.

Hun mener det er en utfordring å nå ut med informasjon til hele befolkningen.

– Ingen skal føle skam eller skyld dersom de blir smittet. For noen kan det være vanskelig både å forstå og å etterleve rådene fra myndighetene. Det kan være mange grunner til det, for eksempel begrensede norskkunnskaper eller trangboddhet, sier Melby i en pressemelding.

IMDi-direktør Libe Rieber-Mohn skal lede gruppen, som ellers består av folk fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, UDI, Oslo kommune, Caritas, Mira ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn og Institutt for samfunnsforskning.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.