Justisminister Monica Mæland (H) (t.v.) og kunnskapsminister Guri Melby (V) mener det var rett å sende forslaget om portforbud ut på høring, selv om forslaget nå er lagt bort. Foto: Heiko Junge / NTB

Regjeringen dropper å legge fram et lovforslag om portforbud for Stortinget, bekrefter justisminister Monica Mæland (H).

– Regjeringen er opptatt av å være best mulig forberedt i forbindelse med å bekjempe koronaviruset. Derfor har vi også utredet behovet for en lovhjemmel om portforbud, sier Mæland i en pressemelding onsdag.

Forlaget ble sendt på høring 8. januar. Over 1.400 høringsinnspill kom inn, mer enn 1.200 fra privatpersoner.

– Dette er et «verktøy» vi ikke har, og som vi heller ikke har hatt behov for. Det er fortsatt situasjonen, og den håper vi skal vedvare. Derfor fremmer vi ikke noe lovforslag for Stortinget, sier justisministeren.

Regjeringspartner Venstre er fornøyd med at forslaget blir liggende.

– Høringsrunden har vært tydelig på at dette ikke er et nødvendig virkemiddel i den situasjonen vi befinner oss i nå, og det er vi i Venstre enig i, sier kunnskapsminister og Venstre-leder Guri Melby.

– I snart et år har Norges befolkning trofast fulgt råd, anbefalinger og påbud. Flere av innspillene vi har fått peker på at dette i stor grad er tillitsbasert og at det i seg selv har ført til redusert smitte. Vi skal være stolte av den norske dugnaden, det er en forutsetning for arbeidet vårt videre, sier Mæland.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.