Nytt

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier det er vriene tall, men lover å skaffe oversikt over hvor mange mobbeofre som flytter hvis de mener det er mulig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kunnskapsminister Guri Melby (V) har igangsatt et arbeid som skal vurdere om det er mulig å innhente tall på hvor mange mobbeofre som flytter.

Regjeringen har selv vært pådriver for en lov som trådte i kraft for tre år siden, som skal sørge for at mobbeofre slipper å flytte i fastlåste situasjoner, skriver NRK.

– Jeg har satt i gang et arbeid som skal vurdere om vi har grunnlag for å innhente tall på dette. Det er viktig at det vi ber om, blir et godt grunnlag for å utvikle politikk som fungerer. Når jeg har fått alternativene, skal jeg ta stilling til hva vi gjør, skriver kunnskapsminister Guri Melby i en epost til NRK.

Unicef-direktør Kristin Oudmayer er overrasker over at regjeringen ikke har oversikt og etterlyser en løsning der det tilrettelegges for å oppgi årsak når man flytter.

– Det bør være mulig når man melder flytting, at man også melder årsaken til at det skjer slik at man kan ha et visst øye med omfanget, sier Oudmayer.

Flere kunnskapsministre har uttalt at det er den som mobber, som må flytte når man ikke klarer å stoppe mobbingen.

Bare fire elever er blitt flyttet på grunn av mobbing det siste året. (@NTB)

 

Les også dagens kommentar av Hans Rustad:

Barna ofres på ideologiens alter

Kjøp boken til Kjell Skartveit her. Nå i nytt opplag!


 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her! Nå 2. opplag.