Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) sier det er behov for ytterligere informasjon til innvandrerbefolkningen, mer enn tre måneder etter samfunnets nedstenging. 20 millioner kroner ekstra gis til arbeidet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ytterligere 20 millioner pumpes inn i ideelle organisasjoner som skal gi bedre koronainfo til innvandrere. Millionene sitter løst når innvandrerne skal gis informasjon over tre måneder etter nedstenging av samfunnet.

Over tre måneder etter det første koronautbruddet med påfølgende nedstenging av samfunnet, bevilges ytterligere 20 millioner til ideelle organisasjoner for at de skal styrke sitt arbeid med å gi innvandrerbefolkningen i Norge informasjon om koronapandemien.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) har mottatt 274 søknader på nesten 71,6 millioner kroner. Tilskuddet på 20 millioner kroner kommer i tillegg til 6,6 millioner kroner som alt er omdisponert til seks landsdekkende organisasjoner, melder NTB mandag.

Man kan undres over hvor lave forventninger som stilles til innvandrerbefolkningen med tildeling av enda flere midler til korona-informasjon. Allerede ved inngangen til april var det åpenbart at enkelte grupper av innvandrerbefolkningen nektet å forholde seg informasjon om smittevern.

Norsk-somalierne ble smittet ti ganger hyppigere enn befolkningen for øvrig ved pandemiutbruddet, og trenden fortsatte. 8,4 prosent av alle innlagte på norske sykehus for korona var født i Somalia, viste uke 24s rapport fra FHI.

– Innvandrerbefolkningen er hardt rammet av koronapandemien. Behovet for målrettet informasjon til ulike innvandrergrupper er fortsatt stort, både helseinformasjon og informasjon om sosiale og økonomiske konsekvenser for den enkelte, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding mandag.

Stikkordene kunnskap og integrering bør blinke i det fjerne for ministeren. Det er nettopp disse stikkordene som viser hva som mangler når innvandrere kan gå i over tre måneder uten å få med seg at det er en pågående pandemi, der øvrig befolkning tar smittevern på alvor.

Å kaste penger etter organisasjoner som kan oversette og gi muntlig informasjon til den delen av befolkningen som verken lærer seg språk eller forholder seg til myndighetenes anbefalinger, blir stående som et bevis på de lave forventningers rasisme.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.