For at en Biden-seier skal bli anerkjent, må det full transparens til: Alt må på bordet. Demokratenes reaksjon har vært stikk motsatt: De har stengt for innsyn.

Titalls millioner amerikanere føler at valget ble stjålet fra dem. Hvis ikke deres spørsmål besvares, vil valget mangle legitimiet.

Det er summen av tiltak til fordel for en kandidat som gir denne følelsen: Big Tech begynte sin sensur lenge før valget. Allerede i august ble en SuperPAC for Trump nektet å annonsere på Facebook, og slik fortsatte det. Det toppet seg da Facebook og Twitter stanset historien om Hunter og Joes korrupsjon. Velgerne skulle ikke få høre at den ene kandidaten kanskje er korrupt.

Så var det alle meningsmålingene som viste at Biden ledet solid, både nasjonalt og på delstatsnivå. Dette var som en utpsyking av velgerne. Det var som om meningsmålerne sa: Det er ikke noe vits i å stemme på Trump eller gi penger til hans kampanje. Han har allerede tapt. Det var stater der resultatet var stikk motsatt målingene. Når alle målinger heller mot en side, er det tilfeldig?

Så kommer alle historiene om organisert valgfusk: Om funksjonærer som blir instruert til ikke å sjekke at signaturen på konvolutten stemmer med den som ligger i systemet, om tilbakedaterte konvolutter, stans i tellingen, leveranse av stemmer midt på natten, utfylling av valgsedler i biler tilhørende Demokratene rett utenfor opptellingslokalene.

Historiene er mange og de gjør at folk ikke har tillit til valget.

Demokratene sier likevel: Suck it up! Bli vant til det, tål det at dere tapte. Selv tålte de ikke å tape for fire år siden og har gjort alt for å styrte presidenten siden. Det Demokratene og deres medier sier, er heller: Kapituler! Dere har tapt.

Men et er å behandle den politiske kampen som krig. Er det dit Amerika har kommet?

 

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.