Den meksikanske presidenten Andres Manuel Lopez Obrador holder sin daglige morgenkonferanse på presidentpalasset, Palacio Nacional, i Mexico City. Fredag, 16. oktober, 2020. Foto: Marco Ugarte / AP

President Andres Manuel Lopez Obrador sier det er for tidlig å gratulere nabolandets påtroppende president Joe Biden med seieren.

Biden ble lørdag erklært som vinner av presidentvalget i USA etter på ha sikret seg seieren i delstaten Pennsylvania. Biden vant deretter Nevada og har over 270 valgmenn, som krevdes for å erklære seieren.

Gratulasjonene har strømmet inn til Biden og hans påtroppende visepresident Kamala Harris, men Lopez Obrador holder tilbake lykkønskningene til «alle rettslige saker er løst».

– Vi vil ikke være uvørne, sa han på en pressekonferanse.

Donald Trump har kommet med flere udokumenterte påstander om at han selv vant valget og har varslet at resultatet blir utfordret i en rekke søksmål.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.