Mexico fortsetter det medisinske samarbeidet med Cuba som kom i gang på grunn av covid 19. Nu vil de hente inn 500 cubanske leger for å avhjelpe noe av landets mangel på medisinsk fagpersonell, opplyste Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador på en pressekonferanse idag.

Lopez Obrador avla i helgen et besøk på Cuba som en del av en regional rundreise i Mellom-Amerika og Karibien.

92 kubanske leger og sykepleiere ble også hyret inn under for å jobbe i Mexico på et tidlig stadium i koronaens tid. Det utløste kritikk fra opposisjonen i Mexico. Kritikere av det cubanske regimet hevdet den gang at legene ble utnyttet og at Mexico indirekte støttet kommunistregimet.

– Vi kommer til å ansette cubanske leger og la dem jobbe i landet vårt. Vi har tatt denne avgjørelsen fordi vi ikke selv har de legene vi trenger, sa Lopez Obrador.

Reuters

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.