Mexicos president ber landets innbyggere om ikke å ta imot julegaver fra narkobander. Videoer i sosiale medier viser biler som overøser tilskuere med smågaver.

Flere gjenkjente folkene i bilene som medlemmer av narkokartellet i delstaten Jalisco.

President Andres Manuel Lopez Obrador bekrefter at denne praksisen, som var vanlige i tidligere år, nå er blitt gjenopptatt noen steder i landet. Målet skal være å sikre større lokal støtte for narkobandene.

Lopez Obrador sa på en pressebrifing tirsdag at myndighetene har sett eksempler på at lokalbefolkningen flere steder har forsøkt å beskytte langere ved å blokkere raid fra politiet og hindre Nasjonalgarden i å opprette lokale stasjoner i belastede områder.

En kolonne av biler kjørte 21. desember ned hovedgaten i et fattigområde i byen Guadalajara, hovedstaden i Jalisco, og delte ut leker og oppblåsbare julenisser. Fra bilenes stereoanlegg lød sanger som lovpriste Jalisco-kartellet og dets leder som går under navnet RR.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.