Steinkasting med slynge (AP Photo/Majdi Mohammed/NTB)

I en artikkel fra NTB leser vi i dag: Over 500 palestinske barn blir årlig pågrepet av israelske soldater og fengslet. Bak murene blir mange av dem mishandlet, ifølge en ny rapport fra Redd Barna.

– Disse barna utsettes for grove rettighetsbrudd, slår Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange fast.

Birgitte Lange svelger hele rapporten med hud og hår:

– Hele 81 prosent forteller at de har blitt utsatt for fysisk vold, og nær halvparten av barna ble nektet advokathjelp eller familiebesøk i fengsel, forteller Lange.

Her slår både NTB og Redd Barnas Birgitte Lange ting fast som om det var verifiserte fakta. Men har noen av dem lest rapporten?

Rapporten som Redd Barna (Save the Children) har skrevet, er basert på data og analyse fra Arab World research & Development. Dette er en organisasjon med viktige partnere som Verdensbanken, Unicef, FN, EU og alskens andre organisasjoner som ikke ønsker å støtte Israel på noen som helst måte.

Rapporten er politisk myntet på å sverte Israel, og man har alle verdens tunge organisasjoner i ryggen. Men rapporten står ikke til troende.

Redd Barna har ikke selv snakket med palestinske barn, ei heller har de verifisert påstandene til de palestinske barna, som i hovedsak er palestinske gutter i alderen 16-18 år.

Bare forsiden på rapporten burde få enhver med et minimum av kritisk sans til å heve et øyebryn:

I rapporten står det tydelig at det ikke er Redd Barna som står for data eller analyse, og at ingen opplysninger som de palestinske barna fra Gaza og Vestbredden har oppgitt, er blitt verifisert av Redd Barna. Videre er det klart at denne rapporten brukes av Redd Barna for å få økt donasjonene og egen politisk innflytelse:

Data collection and analysis was carried out by Arab World Research & Development (AWRAD) and the report was written by Save the Children.

It is important to note that this research provides insight based on a specific sample of the population in the West Bank. Save the Children recognises that it is not a statistically significant or representative sample. As the report intentionally presents children’s experience from their own perspective, it is also important to note that incidents they mention have not been independently verified by Save the Children; however, available data from other sources is provided to support the information that children reported.

The intention is that this survey will provide a springboard for further in-depth consultation with children and young people across the West Bank about the resounding impact of detention on their lives, in order to inform policy, donor funding decisions, and the support that Save the Children and others provide for Palestinian children and their communities.

Hele rapporten er illustrert med emosjonelle barnetegninger for ytterligere å påvirke leseren. Denne lille jenta er overhodet ikke representativ for arresterte palestinske ungdommer som angriper israelske soldater med steiner:

I rapporten står det at barna arresteres for steinkasting og at steinkastingen ikke medfører store skader for dem som rammes. Det er nok en sannhet med modifikasjoner. De som angriper soldater og politi med kniv, nevnes ikke.

Snille, greie og uskyldige skolegutter mot bevæpnet soldat. Disse er heller ikke representative for de arresterte, voldelige ungdommene.   

Slik ser virkeligheten ut:

Virkeligheten fra Gaza City 14. mai 2018. REUTERS/Mohammed Salem/NTB

Rapporten ignorerer fullstendig de viktige faktorene bak de palestinske barnas voldelige oppførsel, slik som påvirkning i hjemmet, i lærebøkene på skolen, politikere og religiøse ledere.

Israelere demoniseres kontinuerlig, men dette settes ikke i sammenheng med at palestinske barn blir traumatiserte i oppveksten og selv tar til seg av palestinsk hat. Alt i tråd med Hamas’ plan om å holde sin egen palestinske befolkning kuet og klare til jihad mot Israel.

De steinkastende ungdommene ser seg selv som frihetskjempende helter. Det matcher dårlig med Redd Barnas fremstilling av dem som vettskremte små barn som har fått juling og blitt satt på glattcelle av slemme israelske soldater.

Steinkastingen har tydeligvis gitt kraftige armer på noen av disse palestinske «barna».  

Nok et godt voksent barn. 

Denne rapporten har til hensikt, akkurat som Unicef-rapporten fra 2013, å gi Israel skylden for at palestinske barn vokser opp med ødelagt barndom og vold. Dette evigvarende mantraet støttes av norske Redd Barna og et samlet norsk pressekorps.

Det er ikke det minste rart at det er vanskelig å bli kvitt antisemittisme når slike aktivister skyver palestinske barn foran seg og «slår fast» uverifisete påstander fra jødehatende og hjernevaskede palestinske voldelige tenåringsgutter.

Hvorfor bry seg om fakta når man kan omfavne sin egen uverifiserte sannhet på den måten?

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.