Basel Kadem, imam og stifter av Rafida Norge, skriver i et innlegg i Dagbladet at han støtter at det nå er lov til å ta passbilder med hijab uten at ørene er synlige.

En stor muslimsk kampanje ble organisert våren 2019 for å sikre at muslimske kvinner skulle kunne ha på seg hijaben på passbildet. Og dette bar selvsagt frukter. Vi gir etter litt etter litt i islamiseringen av landet. Delvis fordi mange nordmenn er pådrivere i prosessen og delvis fordi noen er livredde for å krenke muslimer.

Imamen Basel Kadem er en ultraortodoks sjiamuslim. Sunni-muslimen Waqas Sarwar kaller ham en ekstremist i fåreklær. Det er vel akkurat det som skal til for å kvalifisere Kadem til å få sitt innlegg publisert i Dagbladet. Avisen som simpelthen ikke kan få nok islam.

Når en ekstremist-imam skryter av Norge for å ha opphevet kravet om å vise ørene på passbilder, burde alle spisse de samme nevnte ører:

Noen år tilbake besluttet Justisdepartementet at visning av ører på passbilder skal være obligatorisk. Dette skapte unødvendige komplikasjoner for religiøse minoriteter som dekker til hår og ører. Det har egentlig ikke ført med seg annet enn klager fra den religiøse siden, og økt debatt rundt religiøse plagg som hijab og turban.

Heldigvis har regjeringen besluttet at slike passregler ikke gjelder lenger. Det er et godt steg for Norge.

Det er vel slik «ros» som Dagbladets redaksjon faller for. Nå har vi vært flinke dere!

I fjor hevdet Basel Kadem at «– Vi muslimer har skapt islamofobien. Vi har skylden for elendigheten vi befinner oss i».

Vi har oppmerksomme lesere. En av dem kommenterte:

Av en eller annen grunn får jeg litt sånn «good cop, bad cop» følelse. At vi utsettes for en slags variant av snikende, stille jihad. At det bare er et annet nivå å la seg forføre på.

Og det hadde han helt rett i. For Basel Kadem benytter likegodt denne anledningen til å hevde at hijab, nikab og liknende (burka?) ikke er kvinneundertrykkende:

Det er for øvrig ingen logiske eller fornuftige argumenter som beviser at hijab, nikab, og liknende er kvinneundertrykkende.

Det er ingen logiske eller fornuftige argumenter? Dette viser bare hvor langt unna norsk kultur Basel Kadem befinner seg.

Kadem går enda lenger:

Det faller på sin egen urimelighet å hevde å være en motstander av militant og politisk islam, og dermed uttrykke motstand mot for eksempel hijab, samtidig som man i andre områder bidrar til å styrke aggressiv islam.

Dette er en interessant vri: Vi skal finne oss i islams kvinneundertrykkelse fordi vi heller burde fokusere på aggressiv islam. Som om det ene ikke henger sammen med det andre.

(AP Photo/Claude Paris, File)

Kadem sier at vi er naive i Vesten.

Tidligere hadde jeg en naiv forestilling om at hovedutfordringen ligger i «islams verden», men etter å ha selv drevet med noe opplysningsarbeid, har det blitt oppklart at Vestens naivitet er ganske medskyldig.

Der må vi si oss enige. Vesten har vært ufattelig naiv når det gjelder islam. Men Kadem mener han har løsningen:

For å bekjempe aggressiv islam må̊ en i første rekke drive opplysning om dens grunnlag og historie. Deretter vil alle andre trusler knyttet til den, falle som dominobrikker før eller seinere.

Nei, det siste vi trenger er mer opplysning om islam. Vi vil rett og slett ha mindre av det. Vi har mer enn nok kunnskap om islam nå, og vi liker det ikke. Det vi trenger er mer historiekunnskap om hva som skjedde i Europa hver gang det islamske presset la seg over store landområder. Det skjer også nå – simultant i alle vestlige europeiske land.

Les «Broen over Drina» av Nobelvinner Ivo Andric som sammenfatter Jugoslavias historie fra sent 1500-tall til starten av 1. verdenskrig. Vi ser aldri ut til å lære av historien. De naive tror at verden er annerledes nå. Vi er så moderne og frigjorte.

Men islam er ikke det. Islam er det samme som det alltid har vært. En ideologi som bringer med seg ufrihet, tvang og underkastelse. Islam er som en kjekk kjæreste som viser seg å være psykopat som plager sin partner bak lukkede dører mens han utad fremstår som sjarmerende og avvæpnende.

Man oppdager for sent at man har blitt lokket i en felle.

De som kjøper Badel Kadems påstand om at det ikke finnes noen logiske eller fornuftige argumenter som beviser at hijab, nikab, og liknende er kvinneundertrykkende, er klare til plukkes som moden frukt. Han kan sikkert få artikkelen gjenpublisert hos Utrop og Radikal Portal også.

Disse ekstremistene har nok av heiagjenger i Norge, dessverre. Fordelen med ytringsfrihet er at de avkler seg selv.

Dagbladet

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.