Sakset/Fra hofta

Arlene Guzman Todd og Cal Cunningham. En «affære» kan velte den Demokratiske kandidatens sjanser til å bli senator.

Demokratene og anti-Trump-mediene har gjort valget til et spørsmål om Trumps karakter. Han får stryk. Men hvis man oppkaster seg til dommer over landets president og ganske åpenlyst ønsker ham død, kan det være at folk spør hvordan det står til med avsenderen. Er han patent?

Helt tilbake til Jesus og fariseerne har hykleri vært et tema. Fariseer er blitt ensbetydende med hykler, en som tror han er bedre enn andre.

Demokratene har ikke kontroll på mediestormen. Det er derfor tv-ankere og kommentatorer som går så langt at de ønsker Trump død, får velgerne til å tippe den andre veien. Også Trump er et menneske, med kone og barn. Men det skulle man ikke tro når man hører på CNN, MSNBC og de andre. For dem er han Big Orange, den stor oransje mannen. Det går så langt at kommentatorer ber barna se vekk når de ser bilder av Trump uten munnbind. Da er vi over i massehysteri.

Samtidig kan Tucker Carlson vise klipp av kjente Demokrater og tv-stjerner som i det ene øyeblikket pisker folk med munnbind, og i det neste opptrer privat uten: CNNs Chris Cuomo gikk utendørs uten munnbind etter at han var blitt syk. Han møtte en syklist som sa: «Hva gjør du her? Du skulle være innendørs!» Cuomo ble sint, slik han pleier når han blir irettesatt. Men han hudfletter gjerne presidenten for det samme som han gjorde selv.

Slik oppførsel går sjelden bra. Ikke i lengden.

Nancy Pelosi misjonerer for munnbind. Men går selv uten når det er noe hun vil.

Dianne Feinstein går i private lounge på en flyplass uten munnbind.

Når dette har så stort gjennomslag, er det fordi amerikanerne er vant til å se at eliten gir ordrer til vanlige folk som de ikke følger selv. De er hevet over loven. Dette er blitt vanen i USA, og folk er lei. De ser et mønster. Disse folkene tar som en selvfølge at reglene ikke gjelder dem.

Derfor er historien om Demokratenes kandidat til Senatet i Nord-Carolina, Cal Cunningham, og hans utroskap mye mer enn et pikant eventyr. Hos oss blir det til en historie om personlig svakhet. Men for amerikanerne handler det om langt mer.

Cunningham skal prøve å vippe Tim Tillis ut av Senatet. Senatet er en helt avgjørende bastion å innta for Demokratene. Hvis Republikanerne beholder kontrollen, kan selv et Biden-presidentskap bli vanskelig.

Så viser det seg at Cunningham har hatt en av sine rådgivere som elskerinne, og de har «gjort det» i politikerens hjem. Cunningham har kone og to barn.

Elskerinnen, Arlene Guzman Todd, følte seg forsmådd og truer nå med å offentliggjøre nakenbilder av Cunningham. Hun sier de hadde sex i hans hjem i en uke, men at hun etter hvert følte det ubehagelig å være i en annen kvinnes hjem.

Cunningham har ikke noen planer om å trekke seg. Han går canossagang:

He said, “I have hurt my family, disappointed my friends, and am deeply sorry. The first step in repairing those relationships is taking complete responsibility, which I do. I ask that my family’s privacy be respected in this personal matter.”

Men er det fort gjort? Cunningham bygget valgkampen på plikt og ære, samtidig som han bedro en militær veteran med hans kone, sier Republikanernes valgkampkomite.

“Cal Cunningham has centered his entire campaign around duty and honor, all while he was sexting and carrying on an affair with the wife of an Army combat veteran,” Rodriguez said.

Et parti som gjør presidentens karakter til hovedtema og begår karakterdrap i fire år, kan ikke vente seg like stor forståelse når de selv blir tatt med buksene nede.

Det kalles nemesis.