Sarah Gaulin går natteravn i Prinsdal i Oslo den 11. januar 2020, etter at en ung mann ble skutt og drept der kvelden i forveien. Foto: Lise Åserud / NTB.

Jan Bøhlers farvel til Arbeiderpartiet utløste ikke uventet reaksjoner fra partifeller av en fiendtlighet mot en «frafallen» som skaper assosiasjoner til klankultur, mafiaen, islam, religiøse sekter eller EU stilt overfor Brexit.

Noen i Oslo-partiet har vett nok til å forstå at dette er galt. En av dem er Sarah Gaulin, født i Iran og oppvokst i Norge, som er nestleder i Aps bydelsutvalg i Søndre Nordstrand.

– Jeg liker ikke klimaet vi har fått i partiet vårt, sier hun til Dagsavisen.

Gaulin forteller at hun ble provosert av alle ukvemsordene som ble rettet mot partikollega og groruddøl Jan Bøhler etter at han annonserte sin overgang til Senterpartiet.

Hun går langt i å forstå Bøhlers beslutning, og taler med det partiapparatet i Oslo Ap midt imot:

Gaulin forteller at hun kjenner seg igjen i Bøhlers beskrivelser av at han er blitt motarbeidet internt basert på erfaringer fra en støttegruppe for Ap-politikeren.

I et innlegg på Facebook gir hun partiet en alvorlig kalddusj:

«Jeg har beholdt medlemskapet mitt i partiet, men det henger i en tynn tråd nå», skriver Gaulin i Facebook-innlegget.

Bøhler blir neppe den eneste som forlater partiet:

– Tror du dette er begynnelsen på en flukt fra Oslo Ap?

– Jeg ser at noen allerede har varslet at de skal bytte eller har byttet parti, mens andre har sagt at de vil rydde opp internt. Det er den linjen jeg forholder meg til, sier Gaulin.

Gaulin er bekymret for partiets fremtid og for at mange velgere vil bli borte med Bøhler, skriver Dagsavisen.

Det kan altså se ut som om det rakner for Ap i Oslo. Dessverre vil ikke fenomenet mafiøs partikultur bli borte for det.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.