Jan Bøhler stiller til valg for Senterpartiet. Oslo Sp holder pressekonferanse om nominasjonen på Grorud flerbrukshus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mímir Kristjánsson er en norsk journalist, forfatter og Rødt-politiker, og han la ut en sterk melding på Facebook om Jan Bøhlers overgang fra Ap til Sp, en overgang han ser på som udramatisk og slikt som skjer mellom nære venner:

De voldsomme reaksjonene mot Jan Bøhlers partibytte avslører en litt trist side ved den politiske kulturen vår.

Politikere bryter løfter til velgerne hele tida, men de kaller sjelden hverandre «jævla svikere» av den grunn. De siste årene har sentrale Ap-folk skiftet til First House, NHO og forbrukslånsbanker. Ingen av dem har blitt kalt «jævla svikere» av den grunn. Men nåde den som bytter til et annet parti!

Politikere kan jukse med reiseregninger, motta etterlønn mens de jobber og reise på gratis seminar med Nicolai Tangen og Sting. Men det er Jan Bøhler man ikke skal kjøpe bruktsykkel av.

Politikere kan legge ned folks jobber, kutte trygder og pensjoner, herpe klima og bombe fattige land – og debatten foregår likevel i høflige og rolige former. Men dersom de sviker hverandre, da går rullegardinen ned.

Det hadde jo vært fint om noen av disse voldsomme følelsene kunne vært dirigert i retning av den uretten som rammer vanlige folk i Norge da.

Innlegget er i skrivende stund delt av 1500 og har fått 4 600 likes.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.