Statsminister Erna Solberg under Donald Trumps tale til FNs hovedforsamling i New York den 25. september 2018. Foto: Pontus Höök / NTB.

Når Erna Solberg ønsker Donald Trump god bedring etter nyheten om at presidenten har testet positivt for korona, er hun nøye med ikke å la ham være gjenstand for de gode ønskene alene.

VG siterer den norske statsministeren:

– Jeg ønsker Donald Trump og alle som er smittet av korona god bedring! Vi står midt i en pandemi, og dette er et eksempel på hvor smittsomt viruset er. Det er derfor vi har innført smittevern, skriver statsminister Erna Solberg i en SMS til VG.

Det er høyst uvanlig å vanne ut sin omtanke for andres helse på denne måten. Hvem ville egentlig finne på å la et personlig ønske om god bedring omfatte alle andre på planeten i samme situasjon?

Også presidenten for Det europeiske råd Charles Michel viser seg fra den samme siden. Koronakampen gjelder oss alle hver dag overalt, finner han grunn til å tvære ut:

Språklige nyanser er enda viktigere i politisk og diplomatisk språkbruk enn i privat. Men faktum er altså at så vel Erna som EU-presidenten viser mindre anstendighet enn et tilfeldig normalt menneske ville ha gjort.

Solbergs verbale utvanning begrenser seg ikke til gode ønsker. Hun benytter seg av den slags også når hun tar avstand fra terror.

Den norske statsministeren benyttet for eksempel ordet «meningsløst» om terrorangrepet i Nice i 2016 og terrorangrepene i Manchester og Barcelona i 2017. Samme ord benyttet hun etter at Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen var blitt halshugget i Atlasfjellene i 2018.

I dette tilfellet tjener utvanningen til ikke å la terrorismen hefte ved islam.

Erna liker nemlig islam, men hun liker ikke den amerikanske presidenten. Sånn er det med den saken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.