Regjeringen bevilger en halv milliard ekstra til politiet neste år. Det opplyser Høyres stortingsrepresentant Ingunn Foss til Fædrelandsvennen lørdag. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Regjeringen vil at politiet skal beholde de 400 stillingene som ble midlertidig opprettet på grunn av koronapandemien. Derfor har de besluttet å gi en halv milliard i ekstra midler til neste år.

Stortingsrepresentant Ingunn Foss (H) opplyser om beslutningen i Fædrelandsvennen lørdag:

– Det er fantastisk gledelig. Det betyr at unge mennesker som er ferdig utdannet, får fortsette i jobbene. Det er også bra for distriktene, som vil få tilført flere ressurser, sier Foss, som sitter i justiskomiteen.

I sommer opplyste justisminister Monica Mæland at politiet får midler til å beholde «korona-stillingene» ut året. Da koronapandemien traff Norge, fikk politiet midler til å ansette 400 politifolk i midlertidige stillinger under krisen.

Ifølge Foss har regjeringen nå fattet beslutning om å bevilge en halv milliard til neste år, slik at «korona-stillingene» kan gjøres permanente.

Det er samfunnets behov for økte politiressurser som ligger bak avgjørelsen.

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.