Finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug i Frp og finanspolitisk talsperson Mudassar Kapur i Høyre er enige om flere tillegg til regjeringens krisepakke. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Frp og regjeringspartiene er enige om å droppe flypassasjeravgiften ut året, forlenge den lave momssatsen på 6 prosent og økt bevilgning til vedlikehold av fylkesveiene.

Endringene kommer etter forhandlinger i Stortinget, ledet av finanspolitisk talsperson Mudassar Kapur i Høyre, om den siste tiltakspakken fra regjeringen.

– Koronakrisen er langt fra over, men krisen er over i en ny fase. Da er det viktig at vi skrur om på tiltakene, slik at de treffer best mulig, sier han.

Ifølge Kapur har de tre regjeringspartiene har samarbeidet godt med Frp, og de har fått gjennomslag for alle tiltakene som finansminister Jan Tore Sanner la fram for to knappe uker siden.

Saken avgis og behandles endelig av komiteen til uken.

Flypassasjeravgiften fjernes

I forhandlingene har Frp blant annet fått gjennomslag for å fjerne flypassasjeravgiften ut året.

– Frp har kjempet for å fjerne flypassasjeravgiften. Det er utrolig at regjeringen foreslo å innføre den igjen fra 1. november når flyselskapene er i krise. Vi har fått gjennom kravet vårt om at avgiften fjernes ut året, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug i en pressemelding.

Videre blir den lave momssatsen for reiseliv, kulturliv, idrett og fornøyelsesparker beholdt, og det blir bevilget 160 millioner kroner ekstra til kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere.

Ordningen videreføres ut året, men reduseres til 60 prosent 1. november.

Penger til vei

Frp har også fått gjennomslag for å øke bevilgningene til vedlikehold av fylkesveiene med 400 millioner kroner.

– Dette er penger som skal brukes til rassikring, veioppmerking, asfaltering og annet vedlikehold. Midlene kan sikre arbeidsoppdrag til mange i anleggsbransjen, sier Listhaug.

Siden mars har regjeringen i sju omganger fremmet forslag om tiltak i møte med pandemien. I denne tiltakspakken og enigheten er det foreslått koronarelaterte tiltak på til sammen 6,1 milliarder kroner.

Regjeringspartiene opplyser også at de er i kontakt med partene i arbeidslivet om den konkrete utformingen av tilskuddsordningen til reiselivet, messe- og konferansearrangører og eventbransjen, som de vil komme tilbake til Stortinget med.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.