Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er blitt bedt om å tallfeste hvor mange asylsøkere han mener Norge bør ta imot fra Hellas. Men det vil han ikke gjøre.

Støre viste i sin tale til partiets landsstyremøte tirsdag til at det er en akutt krise i Hellas som må løses.

– Norge skal stille opp på det. Vi skal ta vår del av dugnaden. Men det er litt meningsløst å si et tall. Det må vi finne ut med de øvrige europeiske landene, sa Ap-lederen.

Mandag sendte flere Ap-veteraner brev til partiledelsen med krav om at partiet må gå inn for å ta imot 500 asylsøkere fra Hellas, ikke 50, som regjeringen har bestemt. Ap har åpnet for å ta imot flere, men ikke gitt noen tallfesting.

Støre viste til at Ap gjennom en «solidaritetspott» har foreslått å øke antallet kvoteflyktninger fra 3.000 til 3.500, blant annet på grunn av det lave antallet asylankomster Norge nå opplever.

– Vi sa klart ifra om at Norge skal være med og ta sin del av ansvaret i en europeisk dugnad for Moria-leiren, sa Støre.

Partiet har åpnet for at Norge kan ta imot andre enn kvoteflyktninger valgt ut av FN.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.