Innenriks

Arbeiderpartiet har fått kritikk, også fra egne rekker, for å være for restriktiv i asylpolitikken. Jonas Gahr Støre fridde til dem da han i åpningstalen til landsmøtet lovet at Norge under hans ledelse vil ta imot 10.000 syrere.

5.000 hvert år. Slik AUF-leder Mani Hussaini har foreslått/krevd.

Landsmøtet reagerte med stående applaus.

Hussaini viste hvor etter AUFs mening listen ligger ved å nevne hvor mange Sverige har tatt imot.

– Norge har tatt imot 3.800 personer fra Syria, om man slår sammen asylsøkere som har fått opphold og kvoteflyktninger. Sverige har tatt imot 60.000, så her har vi en jobb å gjøre, sa AUF-leder Mani Hussaini til VG.

At Sverige har tatt seg vann over hodet og er på vei inn i en økonomisk, sosial og politisk krise, synes ikke å være på AUF-lederens horisont.

At Gahr Støre velger å tekkes den mest asylvennlige fløyen er et sterkt politisk signal. Støre har flere ganger under V og KrFs hardkjør mot regjeringen, holdt seg i bakgrunnen, og faktisk støttet en moderat/pragmatisk linje: Noen vil måtte avvises, har han sagt, selv etter at asylavtalen var inngått.

Nå frir han til de som så langt ikke har vist at de har noen grenser i forhold til hvor mange asylanter et vestlig land skal ta imot. Ordet «grenser» finnes ikke i deres vokabular. Ei heller konsekvenser.

Det er publikumsfrieri, men kanskje Støre forregner seg. Er det dette de 43 prosent som sier de vil stemme Ap har sett for seg?

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/vil-ta-imot-10-000-flyktninger-fra-syria/a/23435694/