Mange var opprørt over «retorikken» som er ført fra sentralt hold, sier nestleder Lubna Jaffery i Bergen Ap.

Arbeiderpartiets lokallag i Bergen går til angrep på eget partis nye «innvandringsretorikk» og vil doble antallet kvoteflyktninger som hentes til Norge.

Bergen Ap mener Norge bør ta imot 25.000 kvoteflyktninger de neste fem årene, 5000 hvert år.

Samtidig går lokallaget til angrep på det man oppfatter som en skjerpet tone fra Arbeiderpartiet i innvandringsdebatten.

– Mange innlegg under årsmøtet var opptatt av og opprørt over den retorikken som er ført fra sentralt hold den siste tiden, sier nestleder Lubna Jaffery i Bergen Ap til Bergens Tidende.

Lokallaget vedtok i helgen en resolusjon som tar til orde for at Norge tar imot 5000 kvoteflyktninger årlig de neste fem årene. Til sammenligning viser en oversikt NTB har fått av Justisdepartementet, at det kom 1620 kvoteflyktninger i 2014, 2620 i 2015 og 3120 hvert av de to påfølgende årene. I 2018 er det lagt opp til at Norge skal ta imot 2120 overføringsflyktninger fra FN.

I regjeringsplattformen åpnes det for å øke antallet kvoteflyktninger dersom asylankomstene forblir lave. Også Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Norge i større grad bør vektlegge kvoteflyktninger fra FN, men han har tidligere avvist at det er aktuelt å ta imot så mange som 5000 årlig.

Jaffery tror ikke at vedtaket i Bergen Ap vil føre til at flere vil komme til Norges grenser.

– De 5000 vi nå årlig vil invitere, er folk som allerede er invitert gjennom FN-systemet. Det er ikke mennesker som dukker opp på grensen vår. Det er mennesker som sitter rundt i flyktningleirer og som har krav på beskyttelse, sier hun.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂