Trump boarder Air Force One på Joint Base Andrews  for å fly til rally i Nevada 12. september. Hvordan skal Biden hamle opp med denne energien? Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Trump er ute på veien igjen og holder rally. Biden er tilbake i kjelleren etter å ha vært på noen få svippturer rundt om i landet. Hver gang han gjør en opptreden, blir det noe tull. Enten at han roter med teleprompteren og leser selv stikkordene, eller han mumler og kjører seg fast midt i en setning.

Det gir Trump plenty av ammunisjon til å angripe ham. Lørdag holdt ikke Biden et møte av noe slag. Han tok fri. Selv Biden-vennlig reportere spør hva som foregår.

CBS reporter Kathryn Watson questioned why Joe Biden wasn’t campaigning more after news broke that the former vice president was not expected to have public events Saturday.

“Not sure why Biden isn’t doing more to show he can outwork Trump,” Watson tweeted Saturday in response to Politico reporter Jake Sherman announcing a lid had been called in Wilmington, Del., meaning no events for Biden.

Det virker ikke som reporterne har fått med seg hvor redusert Biden er. Han orker ikke.

Trump påpeker noe helt opplagt: Mens journalistene hver eneste dag forsøker å korsfeste ham, går de på gummisåler rundt Biden og stiller såkalte softball-questions, spørsmål så lette at de har null informasjonsverdi.

Trump sparer ikke på kruttet.

«And somebody like Biden, he doesn’t know what to do. He doesn’t come out because he can’t. He doesn’t take any questions from reporters. … This guy doesn’t come out of his basement, and he hasn’t taken one question.»

«Han kommer ikke ut av kjelleren fordi han ikke klarer det.» Inntrykket har begynt å feste seg at Biden ikke er på høyde med situasjonen.

Meningsmålingene viser også fallende tendens. HBO-talkshowvert Bill Maher sier han begynner å få samme følelse som i 2016.

En måling har vist at 77 prosent av Republikanere ikke tør å si hva de stemmer eller mener. 62 prosent av velgere generelt mente det samme. De holder sine meninger for seg selv.

Hvis det skulle stemme, er medier og meningsmålingsinstitutter like lost denne gang som i 2016. De vil ha fått som fortjent. De ønsker ikke at Trump-velgere skal slippe til. Derfor er Trumps oppgjør med mediene populært.

Politisjef i New York under 9/11, Bernard Kerik, fortalte noe overraskende til Laura Ingraham i natt: Det var en person som kom hver eneste dag til Ground Zero for å delta i redningsarbeidet. Den mannen var Donald Trump. Trump var voldsomt engasjert. Dette var før han spilte noen politisk rolle overhodet. Biden derimot var såvidt innom før han dro tilbake til Delaware.

Ellers synes Kerik det var et trist 19-årsminne. Amerikanere angriper amerikanere og hele nasjonen står på spill.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.