Sandra Bruflot på talerstolen under landsmøtet på Gardermoen fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Unge Høyres leder Sandra Bruflot oppfordret til boikott av Document fra talerstolen på Høyres landsmøte fredag.

Bruflot ba Høyres medlemmer spesifikt om å la være å spre saker fra Document, fordi de da «er med på legitimere en side som sprer hat».

Dette er hva Unge Høyre-lederen sa:

Denne uken har et medlem hos oss vært i debatt med lederen av Sian. Hun har mottatt dødstrusler og hets på grunn av meningene hennes, og fordi hun er muslim. Arina i Aker Unge Høyre, hun har fått sin egen drittartikkel laget mot seg på document.no, fordi hun har sagt det hun mener.

Og da har jeg to ting som jeg vil be landsmøtet om. Den ene er å ikke spre saker fra document.no, uansett hvor enige dere måtte være i den ene saken de skriver om, fordi dere er med på legitimere en side som sprer hat mot folk som tør å ytre seg, og som sprer hat mot minoriteter.

Og det andre er at jeg synes vi skal gi Amina en applaus, for å vise henne at for hver stygge melding, og for hver trussel er vi mange, mange flere som støtter henne og som har ryggen hennes.

Unge Høyre-politikeren Arina Amir møtte Sian i en debatt etter at hun hadde kritisert organisasjonen i et innlegg i Vårt Land.

Debatten ble kommentert i Document-artikkelen Unge Høyres Arina Amir forstår ikke islam. Dét gjør vi vantro, skrevet av Kent Andersen.

Erna: – Må tenke over hvordan man behandler unge

På en pressekonferanse etter talen sin kommenterte partileder og statsminister Erna Solberg boikott-oppfordringen.

Solberg reagerer på Documents omtale av Amir, og viser til at det kan være tøft å være politisk aktiv når man er tenåring.

– Så det er viktig at man sier ifra om at det ikke er akseptabelt. Det er faktisk sånn at man må tenke over hvordan man behandler unge mennesker som tar til orde for noe de sterkt mener, sier Solberg.

Statsministeren sa at hun ikke deler artikler fra Document.no selv, men at hun ikke ville oppfordre til boikott.

– Jeg boikotter ikke noen medier. Det mener jeg folk må gjøre seg opp sin egen mening om.

Rustad: – Illiberalt

Documents sjefredaktør Hans Rustad  sier at saklig kritikk av nettstedets stoff er helt legitimt.

– Men å oppfordre noen til ikke å lese eller ikke å dele et medium som er godkjent blant annet gjennom medlemskap i redaktørforeningen, det er illiberalt. Det er intolerant, sier Rustad til NTB.

Han mener Bruflot går over streken.

– Hun går inn for en form for sensur. Og det kan vi ikke ha, sier Rustad.

– Det har noe å gjøre med respekt for andres meninger og deres rett til å ytre seg, sier han.

Siden Solberg ikke kommenterer direkte om hun tar avstand fra Bruflots oppfordring, har Document i ettermiddag stilt Solberg skriftlig spørsmål om dette.

Høyre-ledelsen er knapt til å skille fra et radikalt venstreparti

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.