Generalsekretær i Norsk Presseforbund Elin Floberghagen. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Norsk Presseforbunds generalsekretær Elin Floberghagen reagerer på at Sandra Bruflot (H) oppfordrer til boikott av Document.

Unge Høyre-lederens oppfordring kom fra talerstolen på Høyres landsmøte fredag.

Bruflot sa at Unge Høyre-politikeren Arina Amir «har mottatt dødstrusler og hets på grunn av meningene hennes, og fordi hun er muslim», og i neste setning: «hun har fått sin egen drittartikkel laget mot seg på document.no, fordi hun har sagt det hun mener.»

Sandra Bruflot til Høyres landsmøte: – Boikott Document!

Bruflot ba Høyres medlemmer om å la være å «spre saker» fra Document, fordi de da «er med på legitimere en side som sprer hat mot folk som tør å ytre seg, og som sprer hat mot minoriteter.»

– Folk må selv bestemme hvilke medier de vil følge, men jeg har liten sans for oppfordring til boikott, sier Floberghagen til Document.

Norsk Presseforbund (NP) er fellesorganisasjonen for blant andre Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, NRK, TV 2 og Landslaget for Lokalaviser.

Generalsekretæren viser til at Document er forpliktet av Vær Varsom-plakaten, og sier at den som mener det er begått overtramp, heller bør sende en klage:

– Min oppfordring er å klage til PFU dersom man opplever presseetiske overtramp.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.